Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Να αλλάξουμε την τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών. Όχι στην εκμετάλλευση του πλούτου του τόπου μας από τους λίγους»

Πολιτικη Τρίτη, 11η Αυγούστου 2015
Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Να αλλάξουμε την τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών. Όχι στην εκμετάλλευση του πλούτου του τόπου μας από τους λίγους»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Να αλλάξουμε την τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών. Όχι στην εκμετάλλευση του πλούτου του τόπου μας από τους λίγους»

Σχετικά με δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. για την τουριστική ανάπτυξη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός δήλωσε:

« Ο υπεύθυνος τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας «θορυβήθηκε» με την παρέμβασή μας στη Βουλή και τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που καταθέσαμε για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης της τουριστικής ανάπτυξης.

Την ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στον τουρισμό και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς για τον τόπο, οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ταύτισαν την τουριστική ανάπτυξη με την «ανάπτυξη» κλινών και μόνο, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μέριμνα για τους κατοίκους. Ανέθεσαν τον σχεδιασμό στους touroperatorsγια να αυξάνουν την προσφορά κλινών και να πιέζουν τους επιχειρηματίες.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι απέκτησαν κυρίαρχο ρόλο και ελέγχουν όλο και περισσότερο το τουριστικό προϊόν, εκμεταλλευόμενοι τους πάντες.

Ας μας απαντήσει ο υπεύθυνος τουρισμού της Ν.Δ.:

-Πόσα από τα χρήματα που πληρώνουν οι επισκέπτες μένουν στον τόπο μας, όταν μάλιστα είναι προπληρωμένο όλο το πακέτο;

-Πόσους φόρους πληρώνουν;

-Πόσα πρέπει να δώσει ο κάθε επιχειρηματίας για να του φέρουν πελάτες; (ο μαγαζάτορας, ο βαρκάρης, ο εστιάτορας ακόμα και η κομμώτρια, ο φωτογράφος κι ο ανθοπώλης;)

-Γιατί οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο και δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα;

Αυτά προβάλλαμε ως σημαντικά ζητήματα και φυσικά τη μη πριμοδότηση νέων κλινών. Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης τα όποια χρήματα επενδυθούν στην τουριστική ανάπτυξη, μετά τη συμφωνία, να μην πάνε πάλι στους ίδιους.

Οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να κατευθυνθούν στην ανακαίνιση ξενοδοχείων και ιδιαίτερα των μικρών μονάδων, στην ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ως πότε ο λαός μας θα πληρώνει για υποδομές και άλλοι θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο των νησιών μας; Αυτή την πολιτική θέλουμε να αλλάξουμε.

Να ένας ακόμα λόγος που αξίζει να παλέψουμε. Αξίζει να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που μας επιβάλλονται, ακριβώς λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.

nd-kw.webp
Νέα Δημοκρατία Κω: Άλλο η πολιτική ιδιότητα και άλλο η άποψη ενός γονέα!

Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση

xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-161108.png
Γ. Νικητιάδης σε ΝΔ: Μπαταχτσήδες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Καμία δέσμευση για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2»

Την απουσία κυβερνητικής δέσμευσης για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2» ανέδειξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τις οφειλές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας