Αντιφασιστική Κίνηση Κω: Με αλληλεγγύη πολεμάμε την εξαθλίωση που γενούν οι πολέμοι

Κοινωνια Σάββατο, 8η Αυγούστου 2015
Αντιφασιστική Κίνηση Κω: Με αλληλεγγύη πολεμάμε την εξαθλίωση που γενούν οι πολέμοι

7 εκατ. πρόσφυγες - σύμφωνα με καταγραφή της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ- αναζητούν δρόμο προς την Ευρώπη, ενώ στις χώρες τους μαίνονται ανεξέλεγκτοι πόλεμοι. Από αυτούς, πάνω από το 60%, 4 εκ. περίπου είναι Σύριοι, 1,7 από αυτούς βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και ανάμεσά τους 1/4 είναι παιδιά, δηλ. 425.000 ΠΑΙΔΙΑ!!!

Τα ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έτσι τους ακούμε να αισθάνονται “άγχος” για την ασφάλεια των πολιτών, “έγνοια” για τον τουρισμό και τα νησιά, “ενδιαφέρον” για τη δημόσια υγεία. Φυσικά ούτε λόγος για τις πολιτικές του “νόμου - τάξης - καταστολής”, που συνειδητά επέλεγαν με την ανοχή και την κάλυψη της Ε.Ε., Ούτε λόγος για την επιλογή τους να σπαταλήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να “αποτρέψουν την είσοδο των προσφύγων” (λες και είναι ποτέ εφικτό αυτό). Αν τα ποσά αυτά είχαν στραφεί στη δημιουργία κοινωνικών δομών για τους πρόσφυγες, σήμερα δε θα υπήρχε αυτό το χάος από το οποίο υποφέρουμε όλοι, πρόσφυγες και ντόπιοι.

Ειδικά στην Κω, οι πρόσφυγες, όσοι έχουν καταφέρει να φτάσουν ζωντανοί, υποφέρουν από την υπερβολική έκθεση στις καιρικές συνθήκες αφού η πλειοψηφία μένει στο δρόμο, (ήλιος τη μέρα, κρύο το βράδυ, βροχές), την έλλειψη βασικών ειδών υγιεινής, την κακή σίτιση και την απουσία ανθρώπινου δυναμικού για να τους εξυπηρετήσουν. Είναι θύματα της απόλυτης εγκατάλειψης και του εξευτελισμού αφού ο δήμος συνεχίζει στη λογική της καταστολής (οι τοποθετήσεις του δημάρχου θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές της Χρυσής Αυγής) και ο τοπικός τύπος έχει δημοσιεύσει εις βάρος τους πλήθος από ρατσιστικά άρθρα.

Από την άλλη πλευρά σημαντικοί μέρος της τοπικής κοινωνίας ανταποκρίθηκε θετικά στα προβλήματα των προσφύγων και με αυθόρμητο τρόπο συσπειρώθηκε για να τους βοηθήσει. Οι κινήσεις που έχει κάνει το Κ.Κ.Ε. δεν επαρκούν για να απαντήσουν στο πρόβλημα και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση δε φαίνεται να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Η συλλογή τροφίμων και ρουχισμού και ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο δεν μπορούν να καλύψουν ούτε μιας ημέρας τις ανάγκες του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού που προσεγγίζει τον τόπο μας.

Απαιτείται ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας μέσα από τους φορείς του κινήματος με τη συμμετοχή των σωματείων των εργαζομένων και των οργανώσεων του αριστερού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικόυ χώρου που κατανοούν τη σημασία της κοινής δράσης.

Στην Ελλάδα, μια χώρα με μετανάστες και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, αντιφασιστικές παρακαταθήκες και πρόσφατο αντιδικτατορικό αγώνα δε χωράει η εγκατάλειψη των προσφύγων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Διεκδικούμε:
• την υδροδότηση και ηλεκτροδότηση του κάπτεν Ηλίας που στεγάζονται οι πρόσφυγες
• να ανοίξουν άμεσα χώροι φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να παρασχεθούν τα αναγκαία σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κλπ
• Να χορηγηθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες που κάνουν αίτηση
• Άσυλο για όλους τους αιτούντες
• Να κλείσουν αμέσως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που εξακολουθούν να λειτουργούν και με τη νέα κυβέρνηση
• Να καταργηθεί ο FRONTEΧ και οι υπόλοιποι αντιμεταναστευτικοι ευρωπαϊκοί νόμοι και να δοθούν τα χρήματα στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Αντιφασιστική Κίνηση Κω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-05-112058.png
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ενισχύεται η αστυνόμευση σε Ρόδο και Κω - Νέο προσωπικό σε συνοριοφύλακες στα αεροδρόμια»

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

stighmiotipo-othonis-2025-07-05-125950.png
Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση, στο κανάλι της Βουλής, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

Στον τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, θα προβληθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση (13/02/1905-07/07/1981).

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Κυριακή, 6 Ιουλίου 9:06ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency