ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΙΚ ΚΩΣ
Κύπρος και Κως ενώθηκαν σήμερα σε μια πανδαισία, παραδοσιακού πολιτισμού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού στην πόλη της Κω, το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και οι τοπικές αρχές. Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από σχήματα των δύο νησιών. Εγινε επίσης αναπαράσταση παραδοσιακού κυπριακού γάμου. Οι κύπριοι επισκέπτες κατέβηκαν από το πλοίο εν πομπή με επικεφαλής τη «νύφη» και υπό τους ήχους του παραδοσιακού συγκροτήματος «Οι Λάς» πορεύτηκαν μέχρι το κέντρο της πόλης.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της κρουαζιέρας που διοργανώνει το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ με προορισμό την Κω τη Σκιάθο και τη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο ελληνισμός έρχεται από πολύ μακριά, έχει παρόν και έχει και μέλλον. Ανεξάρτητα από τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ανέφερε, ο ελληνισμός θα επιβιώσει και θα οδεύσει ξανά στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Στο δικό του χαιρετισμό ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Κώστας Νικολαϊδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που φέρνει την πατρίδα μας και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου, πιο κοντά στις αγαπημένες ρίζες του ελληνισμού. Με τον τρόπο αυτό, ανέφερε ο κύριος Νικολαϊδης θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν.
Στην κρουαζιέρα του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, συμμετέχουν περίπου επτακόσιοι ακροατές, περιλαμβανομένων και αποδήμων που έφτασαν ειδικά για το σκοπό αυτό στην Κύπρο, από πόλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Αυστραλία και η Βρετανία. Εν πλω, πραγματοποιείται πλειάδα εκδηλώσεων από καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Γραφείο Ενημέρωσης
Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΚΩ
Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας
Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube
Η Συντονίστρια ΠΕ Κω και Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει στον Γιώργο Λιοδάκη για το πολιτικό της μέλλον, τα έργα στο νησί και τα σημαντικά ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας
Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω πραγματοποιήθηκε το Ιπποκρατικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από αριστούχους αποφοίτους Ιατρικών Σχολών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας