Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’ Οι φαιδρότητες των υπολειμμάτων του Οράματος για το ΑΚΤΑΙΟΝ, δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.
Με την προχειρότητα που πάντα τους διέκρινε και τους διακρίνει, ξεκίνησαν το έργο ανακαίνισης του ΑΚΤΑΙΟΝ χωρίς να έχουν τους πόρους για να το ολοκληρώσουν.
Κυρίως όμως χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για αποκαταστάσεις των διαβρώσεων του οπλισμού, που αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για επεμβάσεις σε τέτοιου είδους κτίρια.
Για τον λόγο αυτό ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες αναμένοντας –ματαίως βέβαια- οδηγίες από την δημοτική αρχή του Οράματος που έγινε Εφιάλτης.
Η μόνη επιλογή πού είχαμε όταν αναλάβαμε ήταν η διακοπή της σύμβασης και η απένταξη του έργου γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο θα σταματούσε εκ των πραγμάτων το έργο αλλά και ο Δήμος Κω θα ήταν υποχρεωμένος να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων που θα είχαν δαπανηθεί μέχρι τότε.
Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Οράματος είναι απολύτως ψευδή.
Στο Δήμο Κω υπάρχει ήδη ομάδα εργασίας που ασχολείται με την κατηγοριοποίηση και την απεικόνιση της δημοτικής περιουσίας που τελικό αποτέλεσμα θα έχει την δημιουργία πλήρους δημοτικού κτηματολογικού αρχείου σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή.
Για πρώτη φορά ο Δήμος Κω θα αξιοποιήσει συστηματικά την ακίνητη περιουσία του ώστε να του αποφέρει έσοδα.
Το μόνο που σίγουρα δεν θα κάνει είναι να παραχωρήσει χαριστικά τη δημοτική περιουσία σε ημέτερους, όπως έκαναν κάποιοι με όχημα το διεφθαρμένο μοντέλο των δήθεν συνεργατικών.
Να το πάρουν απόφαση ότι το ΑΚΤΑΙΟΝ θα αξιοποιηθεί μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για πέντε καταστήματα, στην Κέφαλο , στην Καρδάμαινα και στην πόλη της Κω και θα ακολουθήσει η Αίγλη, ο Ορφέας, το κατάστημα στο Μαρμάρι, αλλά και άλλα ακίνητα του Δήμου.’’
Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας