Κάλεσμα του ΠΑΜΕ μπροστά στο δημοψήφισμα και τις εξελίξεις

Πολιτικη Τρίτη, 30η Ιουνίου 2015
Κάλεσμα του  ΠΑΜΕ μπροστά στο δημοψήφισμα και τις εξελίξεις

Προς τα εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια συνδικάτα.
Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν.

Μονοπώλια ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

Η στάση μας αυτή να βρει έκφραση σε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα και στην κάλπη της Κυριακής με διάφορους τρόπους. Μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!
Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι συνταξιούχοι στα σωματεία τους, οι γυναίκες στους συλλόγους γυναικών, οι άνεργοι, η νεολαία στις οργανώσεις τους, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

• Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
• Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης!Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
• Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
• Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
• Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
• Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, την στήριξη των εργαζόμενων, του λαού μας.
Ιούνης 2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-195458.png
Κως: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με αφορμή την επίσκεψη Πλεύρη

Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ieromnimon-giorgos.webp
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.

nd-kw.webp
Νέα Δημοκρατία Κω: Άλλο η πολιτική ιδιότητα και άλλο η άποψη ενός γονέα!

Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση

xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας