1.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες στην Κω!! Γ. Κυρίτσης:να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τους κρατούν εγκλωβισμένους

Πολιτικη Τετάρτη, 3η Ιουνίου 2015
1.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες στην Κω!! Γ. Κυρίτσης:να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τους κρατούν εγκλωβισμένους

“Αυτοί που επιμένουν να κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω πάνω από 1.500 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.”

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο Δήμος Κω δεν αντιδικεί ούτε αντιπολιτεύεται κομματικούς σχηματισμούς.

Η Νέα Δημοτική Αρχή εξελέγη με μία ευρεία και μεγάλη πλειοψηφία την οποία αποτελούν πολίτες της Κω, που ανήκουν ιδεολογικά σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης από την πρώτη στιγμή κατέθεσε ξεκάθαρες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Άλλοι ήταν αυτοί που αυτοσχεδίαζαν εις βάρος της εικόνας του νησιού μας.

Το μόνο που ζητάει ο Δήμος Κω, είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που πήρε η κυβέρνηση στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στις 14 Απριλίου και προβλέπουν την άμεση μεταφορά από τα νησιά των παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα και την ταυτοποίηση και το διαχωρισμό τους εκεί.

Ο Δήμαρχος Κω δεν έχει στοχοποιήσει κανέναν. Αντίθετα συκοφαντήθηκε με χυδαίο τρόπο, επειδή ‘’τόλμησε’’ να έχει διαφορετική άποψη στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από μια μειοψηφία που προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις της σε ένα ολόκληρο νησί.

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Δήμου Κω για το μεταναστευτικό στηρίζουν οι φορείς του νησιού και οι άνθρωποι του τουρισμού. Γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι, από τον τουρισμό ζει αυτό το νησί.

Τις θέσεις του Δήμου Κω στηρίζει απόλυτα και η ΚΕΔΕ. Κυρίως όμως τις στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κω.

Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, ας σιωπήσουν, όπως έχει πει και ο κ.Τσίπρας για μια άλλη περίπτωση.

Ο Δήμος Κω ζητά την άμεση μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών αφού ο αριθμός τους καθιστά αδύνατη την ταυτοποίηση και την παραμονή τους στην Κω.

Αυτοί που επιμένουν να κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω πάνω από 1.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.’’

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
revma_091011.jpg
Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιάς στο εργοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ στο Μαστιχάρι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.

stighmiotipo-othonis-2025-07-06-093245.png
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στην Κω

Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου

foibosdrone.jpg
kos3x3.gr: Οδηγός για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της Κω

Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 4:59ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency