Ανακοίνωση του ΚΚΕ Κω για το μεναστατευτικό

Πολιτικη Σάββατο, 30η Μαΐου 2015
Ανακοίνωση του ΚΚΕ Κω για το μεναστατευτικό

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

Μετά την πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο «CaptainIlias» όπου διαμένουν μετανάστες που περιμένουν την ταυτοποίησή τους και έγγραφα για να αποχωρήσουν από το νησί, επιβεβαιώνεται η θέση του Κόμματος για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά αυτή η κατάσταση.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αιτία για τα κύματα μεταναστών είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που διεξάγονται στην Μέση Ανατολή και Αφρική, οι συγκρούσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν συμφέροντα στην περιοχή. Η σημερινή κατάσταση θα παραμένει ως έχει και οι λαοί θα ξεσπιτώνονται όσο οι πόλεμοι συνεχίζουν. Αναπόφευκτα η Ελλάδα ως χώρα εισόδου θα υποδέχεται τις καραβιές μεταναστών και καμία ενίσχυση της FRONTEX (όπως μερικοί επικαλούνται) δεν μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Κατανοούμε πλήρως και την αγωνία και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση σε συμπολίτες μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι υπαίτιοι δεν είναι οι μετανάστες για αυτά, αλλά η πολιτική που ασκείται γύρω από το μεταναστευτικό.

Μόνη πραγματική λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ:

Με ευθύνη του κράτους και της τοπικής διοίκησης να εξασφαλιστεί η προσωρινή διαμονή των προσφύγων και μεταναστών να είναι ασφαλής και ανθρώπινη, με ουσιαστική φροντίδα για την υγειονομική τους περίθαλψη, την διαμονή και διατροφή τους και την γρήγορη διεκπεραίωση της όποιας γραφειοκρατίας απαιτείται για την ταυτοποίηση τους. Ταυτόχρονα να στελεχωθούν άμεσα και επαρκώς οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, όπως και οι ίδιες ζητούν, για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων. Άμεσα να βρεθεί χώρος που να ικανοποιεί τα παραπάνω κριτήρια

Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους ευθύνη του κράτους για την μετακίνησή τους.

Αυτό όμως απαιτεί σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανυπακοή στους κανονισμούς του Δουβλίνο 2 και Σένγκεν, εξ’ αιτίας των οποίων οι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας. Σύγκρουση που είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να την κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία αποδέχεται στο σύνολό της την πολιτική της Ε. Ε.

Χρειάζεται να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, να δυναμώσουν τα εργατικά λαϊκά κινήματα ως μοναδική προϋπόθεση για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που είναι η αιτία αυτών των προβλημάτων.

ΚΟΒ Κω

29/5/2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-195458.png
Κως: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με αφορμή την επίσκεψη Πλεύρη

Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ieromnimon-giorgos.webp
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.

nd-kw.webp
Νέα Δημοκρατία Κω: Άλλο η πολιτική ιδιότητα και άλλο η άποψη ενός γονέα!

Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση

xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 12:04ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας