Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : ‘’Η πραγματικότητα και η αλήθεια για τον ΦΠΑ.’’

Πολιτικη Τετάρτη, 20η Μαΐου 2015
Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : ‘’Η πραγματικότητα και η αλήθεια για τον ΦΠΑ.’’

Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : ‘’ Η πραγματικότητα και η αλήθεια για τον ΦΠΑ.’’

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, αναφερόμενη στο θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η σχεδόν βέβαιη πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά, θα έχει ολέθριες επιπτώσεις.

Οφείλω να επισημάνω όμως ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα για τις εξαγγελίες περί επιστροφής του ΦΠΑ στους νησιώτες αλλά και για την έκπτωση στο συντελεστή, σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με πλαστικό χρήμα.

-Η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, με βάση το νόμο αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για το ΦΠΑ, αφορά μόνο σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις. Δεν γίνεται ούτε μπορεί να γίνει σε πολίτες. Συνεπώς η εξαγγελία αυτή δεν έχει εφαρμογή.

-Διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ, για τις περιπτώσεις που πληρώνει κανείς με μετρητά ή με κάρτα, δεν μπορούν να υπάρξουν. Ευρωπαϊκή Οδηγία απαγορεύει ρητά την θέσπιση δύο συντελεστών για το ίδιο προϊόν ή την ίδια υπηρεσία.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα αλλάξουν τις σταθερές της τοπικής οικονομίας της Κω. Κανείς δεν θα μείνει αλώβητος.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αφορούν μόνο τους νησιώτες και τις επιχειρήσεις των νησιών μας. Αφορούν τους επισκέπτες μας αλλά και τις επιχειρήσεις που συναλλάσονται με τις επιχειρήσεις των νησιών μας. Οι αρνητικές συνέπειες αφορούν και αυτούς.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν συνδεδεμένοι με την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας αλλά και με την εξισορρόπηση του υψηλού κόστους μεταφοράς προϊόντων, προσώπων και υπηρεσιών.

Όλα αυτά δεν πρόκειται να αναπληρωθούν με ημίμετρα και κυρίως με μέτρα που δεν στέκουν.

Είναι μονόδρομος να αγωνιστούμε , όλοι μαζί, για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.’’

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
revma_091011.jpg
Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιάς στο εργοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ στο Μαστιχάρι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.

stighmiotipo-othonis-2025-07-06-093245.png
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στην Κω

Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου

foibosdrone.jpg
kos3x3.gr: Οδηγός για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της Κω

Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Κυριακή, 6 Ιουλίου 9:21ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency