ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση αποτελεί επιστροφή στη δεκαετία του ’80»
Την έντονη αντίθεσή του στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν και αποδομούν ό, τι θετικό χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Τόνισε ότι η κλήρωση για την είσοδο των μαθητών στα πειραματικά σχολεία απαξιώνει την έννοια της αριστείας και αφαιρεί τη δυνατότητα από χιλιάδες παιδιά να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πειραματικά σχολεία με εξετάσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιλογή των διευθυντικών στελεχών στην εκπαίδευση, αναφέροντας, μάλιστα, συγκεκριμένες διατάξεις που συνιστούν κραυγαλέα αντίφαση.
Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Είναι δυνατόν το σύνολο των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών να αξιολογούνται με τέσσερις το πολύ μονάδες, ενώ το δεύτερο πτυχίο να παίρνει αυτοτελώς δύο μονάδες και η διδακτική υπηρεσία πέραν των οκτώ ετών για τους υποψηφίους διευθυντές σχολείων ή πέραν των δέκα ετών για τους υποψηφίους διευθυντές εκπαίδευσης να αποτιμάται έως 11 συνολικά μονάδες;
Θέλω να επισημάνω και μια άλλη στρέβλωση: ένας υποψήφιος διευθυντής που έχει διδακτορικό δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών παίρνει τέσσερις μονάδες, ενώ ένας άλλος υποψήφιος με μεταπτυχιακό τίτλο και δεύτερο πτυχίο παίρνει πέντε μονάδες. Αν είναι δυνατόν!».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτήρισε παραβίαση της ισονομίας τη διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν περιλαμβάνεται στη μοριοδότηση ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός έτους, αποκλείοντας έτσι χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διάταξη που ο κ. Κουράκης δεσμεύθηκε να την αποσύρει από το νομοσχέδιο.
Ο Βουλευτής επισήμανε τη χαμηλή μοριοδότηση για την επιμόρφωση των στελεχών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μόλις μισή μονάδα, και την ανύπαρκτη μοριοδότηση για την ετήσια επιμόρφωση στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε:
«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, αποτελεί επιστροφή στη δεκαετία του ’80.
Είναι μία αντιμεταρρυθμιστική κίνηση, κατεδαφίζει ό, τι θετικό χτίστηκε και καταργεί τις έννοιες της αριστείας και της αξιολόγησης.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η παιδεία και η εκπαίδευση είναι εθνική μας υπόθεση».
Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας