Μ. Κόνσολας: Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας επηρεάζει τον τουρισμό μας

Πολιτικη Τετάρτη, 22η Απριλίου 2015
Μ. Κόνσολας: Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας επηρεάζει τον τουρισμό μας

Ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τις ενδείξεις για την πορεία του Τουρισμού, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας επηρεάζει τον τουρισμό μας.

Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, όπως η μείωση των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά το μήνα Μάρτιο, μείωση που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ ανέρχεται στο 26% σε σχέση με πέρυσι.

Στασιμότητα και επιβράδυνση των κρατήσεων παρατηρείται στη βρετανική αγορά αλλά και στις κρατήσεις από τη Βόρεια Ευρώπη.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν και τα στοιχεία για τις κρατήσεις το μήνα Μάιο σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου καταγράφονται πτωτικές τάσεις.

Οι ενδείξεις και τα στοιχεία που υπάρχουν, πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η παράταση της αβεβαιότητας για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και τις σχέσεις με τους εταίρους της, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.

Την ίδια αρνητική επίπτωση έχει και ο τρόπος διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει η χώρα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς αυτοσχεδιασμούς, αναταράξεις και ιδεοληψίες που οδηγούν σε λανθασμένες επιλογές και αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές. Οφείλει να εγκαταλείψει ιδεοληψίες και τυχοδιωκτισμούς που υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη και το μεγάλο στόχο, των 25 εκατομμυρίων επισκεπτών, που είχε τεθεί για το 2015.

Αυτός ο στόχος, που έδειχνε εφικτός το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, τίθεται, πλέον, υπό αμφισβήτηση, αν παραταθεί αυτή η περίοδος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-195458.png
Κως: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με αφορμή την επίσκεψη Πλεύρη

Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ieromnimon-giorgos.webp
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.

nd-kw.webp
Νέα Δημοκρατία Κω: Άλλο η πολιτική ιδιότητα και άλλο η άποψη ενός γονέα!

Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση

xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 1:44ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας