Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για την μετανάστευση, στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ανήλικος μετανάστης αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν αποβιβαστεί 1400 σε ελληνικά νησιά.
Ενας χρήστης του Twitter τράβηξε βίντεο από το σημείο και το ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
iefimerida.gr
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκδήλωση αφιερωμένη στα ευρωπαϊκά νησιά
Δήμος Κω: Δεν αφορά σε μεροληπτική διαχείριση σε βάρος τους αλλά σε δεδομένα που οφείλουν όλοι να λάβουν υπόψη.
Διακοπή νερού σε κάποιες περιοχές ή χαμηλή πίεση σε κάποιες άλλες.
Στις 21:00, στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Κω.