Η Απάντηση του Δήμου στον ΣΥΡΙΖΑ.''Ο Δήμος Κω δεν αντιδικεί με πολιτικούς σχηματισμούς''

Πολιτικη Πέμπτη, 9η Απριλίου 2015
Η Απάντηση του Δήμου στον ΣΥΡΙΖΑ.''Ο Δήμος Κω δεν αντιδικεί με πολιτικούς σχηματισμούς''

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο Δήμος Κω δεν αντιδικεί με πολιτικούς σχηματισμούς.

Η Νέα Δημοτική Αρχή προσδοκά τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού και έχει εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία και με την στήριξη πολιτών από την Αριστερά αλλά και τη συντηρητική παράταξη.

Προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση του Σύριζα, η οποία επιχειρεί να εμφανίσει τη νέα δημοτική αρχή ως επιτιθέμενη εναντίον της κυβέρνησης.

Τρεις μόνο παρατηρήσεις:

1ον. Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης δεν απηύθυνε την συγκεκριμένη επιστολή στον κ.Τσίπρα αλλά σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Η επιστολή απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και φυσικά δεν στοχοποιεί τον κ.Τσίπρα.

2ον. Ο ισχυρισμός του Σύριζα Kω ότι ο Δήμος, μέχρι σήμερα, δεν έκανε τίποτα είναι αναληθέστατος. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη κρίση της 21ης Σεπτεμβρίου με την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών έγινε σύσκεψη παρουσία του Επάρχου και των αρχών ενώ υπήρξε παρέμβαση του Δημάρχου στον τότε Υπουργό κ.Κικίλια.

3ον. Ο Δήμαρχος κ.Κυρίτσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 4 Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην τότε κυβέρνηση του κ.Σαμαρά, επισημαίνοντας την έλλειψη χώρων, υποδομών και προσωπικού για τη διαχείριση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι θέσεις του Δημάρχου ήταν οι ίδιες.

Τους παραπέμπουμε σε αυτές.

Το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή τη δημοτική αρχή είναι να υπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες.

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ ούτε θα επιτρέψουμε να μας σύρουν σε αυτή τη λογική.

Καλούμε τους υπευθύνους του Σύριζα Κω να διαβάσουν ξανά τη δήλωση του Δημάρχου και τις προτάσεις που κατέθεσε.

Κυρίως όμως να τοποθετηθούν απέναντι στα συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε ο Δήμαρχος κ.Κυρίτσης για την προσωρινή διαχείριση του προβλήματος και κυρίως για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην εικόνα και στον τουρισμό του νησιού.

Γιατί όλοι πρέπει να θυμούνται ένα πράγμα: ότι η τοπική μας οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό, η Κως είναι τουριστικός προορισμός.’’

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-05-112058.png
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ενισχύεται η αστυνόμευση σε Ρόδο και Κω - Νέο προσωπικό σε συνοριοφύλακες στα αεροδρόμια»

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

stighmiotipo-othonis-2025-07-05-125950.png
Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση, στο κανάλι της Βουλής, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

Στον τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, θα προβληθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση (13/02/1905-07/07/1981).

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Σάββατο, 5 Ιουλίου 9:16ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency