ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Ξαφνική ένταση: Η Τουρκία θέλει να κόψει το Αιγαίο στη μέση.Εντονο διάβημα Τσίπρα-Κοτζιά

Κοινωνια Δευτέρα, 2η Μαρτίου 2015
Ξαφνική ένταση: Η Τουρκία θέλει να κόψει το Αιγαίο στη μέση.Εντονο διάβημα Τσίπρα-Κοτζιά

Εντολή στο ΥΠΕΞ να προχωρήσουν σε έντονο διάβημα προς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ICAO και την Τουρκία έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την προκλητική ενέργεια της Αγκυρας να ζητήσει να «κοπεί στη μέση» το Αιγαίο για δέκα μήνες, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27/2, όταν η Τουρκία εξέδωσε notam (αγγελία) με την οποία ζητά από αύριο Δευτέρα, 2 Μαρτίου και για δέκα μήνες, μέχρι τις Δεκεμβρίου του 2015, να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές βολές με πραγματικά πυρά, σε μια τεράστια έκταση στο Αιγαίου που εκτείνεται από την Λήμνο μέχρι την Σκύρο.

Στην ουσία η Αγκυρα «κόβει στη μέση» το Αιγαίο, καθώς η γεωγραφική αυτή κάλυψη, πιάνει όχι μόνο ελληνικό εναέριο χώρο καθώς ανήκει εξ ολοκλήρου στο FIR Αθηνών, αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος, της Λήμνου. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν, αρμόδια αρχή για την έκδοση τέτοιου είδους ανακοινώσεων, είναι μόνο η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν αυτή την κίνηση ως μια από τις πλέον σοβαρές, επικίνδυνες και προκλητικές κινήσεις της γείτονος.

Ετσι ο Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και του περιέγραψε την κατάσταση. Αμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις σχετικές οδηγίες και ο υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε τις εντολές να γίνει διάβημα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ICAO (τον διεθνή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και φυσικά την ίδια την Αγκυρα προκειμένου να ακυρωθεί η συγκεκριμένη τουρκική notam, για στρατιωτικές ασκήσεις.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01.jpeg
Γ. Νικητιάδης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Εθνική ανάγκη η αναπτυξιακή θωράκιση των νησιών μας

Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας

dhmarxeio-kw3.webp
Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή Κω

Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube

stighmiotipo-othonis-2026-10-24-085225.png
Η Συντονίστρια ΠΕ Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου στην εκπομπή του kosnews24 ''FACE TO FACE'' - Δείτε το επεισόδιο

Η Συντονίστρια ΠΕ Κω και Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει στον Γιώργο Λιοδάκη για το πολιτικό της μέλλον, τα έργα στο νησί και τα σημαντικά ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας

diik4.webp
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ: Το Ιπποκρατικό Φόρουμ και η ορκωμοσία αρίστων τελειόφοιτων

Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω πραγματοποιήθηκε το Ιπποκρατικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από αριστούχους αποφοίτους Ιατρικών Σχολών

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 11:27ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας