Με ομαδικές αγωγές απαντάει το Επιμελητήριο στις απειλές του Δήμου σε επιχειρηματίες για τον ΔΗΦΟΔΩ

Πολιτικη Τετάρτη, 18η Φεβρουαρίου 2015
Με ομαδικές αγωγές απαντάει το Επιμελητήριο στις απειλές του Δήμου σε επιχειρηματίες για τον ΔΗΦΟΔΩ

Συνέντευξη εκπροσώπων του ΕΒΕΔ

Με ομαδικές αγωγές απαντάει το Επιμελητήριο στις απειλές του Δήμου σε επιχειρηματίες για τον ΔΗΦΟΔΩ

Γιαλλίζης: Ο «μπαταξής» Δήμος Κω εκεί που μας χρωστάει μας ζητάει και τα ρέστα...
Συνέντευξη έδωσαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του Επιμελητηρίου Κω, παρουσία και του Αντιπροέδρου κ. Α. Καλαθιανάκη, αλλά και του νομικού τους συμβούλου κ. Α. Χατζαντώνη, σχετικά με τον ΔΗΦΟΔΩ και τις απειλές που δέχονται επιχειρηματίες της Κω, από τον Δήμο, ώστε να πληρώσουν τον ΔΗΦΟΔΩ, ο οποίος όπως είναι γνωστό κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ο κ. Καλαθιανάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ καλώντας όλους τους Δήμους της Δωδεκανήσου να τον τηρήσουν και να σταματήσουν να απειλούν τους επιχειρηματίες και να τους δυσκολεύουν το έργο τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο ο Δήμος Πάτμου και ο Δήμος Καλύμνου έχουν συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση.

Ο κ. Δ. Σαράντης ανέφερε και το παράδειγμά του, όπου ο Δήμος του ζητούσε παρανόμως να εξοφλήσει το ΔΗΦΟΔΩ, κάνοντας μάλιστα λόγο και για επιλεκτικές «απειλές» προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ ενημέρωσε και για την παράνομη είσπραξη των προσαυξήσεων σε όσους χρωστούσαν το ΔΗΦΟΔΩ, αφού ο Δήμος έβαζε πρόστιμο 5% αντί του 1% που ήταν το νόμιμο.

Επισήμανε ότι την ευθύνη για την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ την έχουν αποκλειστικά οι Δήμοι, αφού στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις του ΕΒΕΔ για συζήτηση, οι Δήμοι αδιαφόρησαν. Κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν ομαδικές αγωγές κατά του Δήμου σε περίπτωση που ο Δήμος τους δημιουργήσει πρόβλημα με την αποπληρωμή του ΔΗΦΟΔΩ για οφειλές παλαιοτέρων ετών.

Ο κ. Γιαλλίζης, είπε να σταματήσουν οι Δήμαρχοι να συμπεριφέρονται σας φεουδάρχες και να νομίζουν ότι οι επιχειρηματίες είναι πρόβατά τους. Κατηγόρησε την σημερινή Δημοτική Αρχή τόσο για το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, που δεν εφαρμόζεο την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και για το θέμα της Ryan air, αφού ακόμα ο Δήμος χρωστάει το μερίδιο που του αναλογεί (58.000 ευρώ), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο μπαταξής Δήμος Κω, που μας χρωστάει, τώρα ζητάει και τα ρέστα..».

vimatisko.gr

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-195458.png
Κως: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με αφορμή την επίσκεψη Πλεύρη

Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ieromnimon-giorgos.webp
Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων: Η έκρυθμη κατάσταση της Γαλλίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.

nd-kw.webp
Νέα Δημοκρατία Κω: Άλλο η πολιτική ιδιότητα και άλλο η άποψη ενός γονέα!

Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση

xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 4:46ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας