Το νησί της Κω αποτελεί βασικό πυλώνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην οικονομία, την ανάπτυξη, τον πληθυσμό και την επιχειρηματικότητα. Οι δράσεις της Περιφέρειας και ο σχεδιασμός του μέλλοντος με σταθερούς Αυτοδιοικητικούς άξονες διέρχεται μέσα από τη συνέργεια και τον συντονισμό της Περιφέρειας, του Δήμου Κω και της Πολιτείας. Η Περιφερειακή Αρχή με σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας κινείται στο Νότιο Αιγαίο για να εφαρμόσει και να υποστηρίξει τη στρατηγική που χάραξε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και επικεντρώνεται στη δημιουργία υποδομών και σε ενέργειες υπέρ των νησιωτών και των νησιών μας. Για θέματα αρμοδιότητάς του και γενικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισκέπτεται την Κω ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Σε διαδοχικές επαφές του με πολίτες του νησιού αλλά και με τις Τοπικές Αρχές διαπίστωσε την καλή εικόνα της ΠΝΑΙ, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στο έργο της Περιφέρειας. Συναντήθηκε αρχικά με τον δραστήριο και ικανό Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό, ο οποίος τον ενημέρωσε λεπτομερώς για τα τρέχοντα θέματα της Κω και εν συνεχεία συνομίλησε με τους Περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ. Δ. Χαματζόγλου και Ευρ. Νάκη. Μετέπειτα επισκέφθηκαν μαζί με τον Έπαρχο παραγωγικές μονάδες του νησιού, ενδιαφέροντος της Διεύθυνσης Βιομηχανίας. Ακολούθησε προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κω παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση, του Αντιπεριφερειάρχη και του Επάρχου. Συζητήθηκε το θέμα του ΕΣΠΑ, του υδατοδρομίου Κω, της ένταξης έργων, των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και της ενίσχυσής του, το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχιας στο οποίο θα καταθέσει ανεξάρτητη πρόταση ο Δήμος Κω, το θέμα ένταξης σε στόχους μετά τον χαρακτηρισμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα που αδικεί τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και το οποίο ο Περιφερειάρχης έθεσε εξ’ αρχής στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών ως πρόβλημα που χρίζει άμεσης επίλυσης. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ενημέρωσε για την ατζέντα έργων του Δήμου Κω και για την προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο. Η Σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και θα επαναληφθεί σύντομα σε νέα επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη.
Με την επιστροφή στο Επαρχείο στην Ακτή Μιαούλη ο κ. Φλεβάρης σε δηλώσεις του, στήριξε το έργο του Επάρχου Κω κ. Γιώργου Χαλκιδιού ο οποίος εκπροσωπεί επάξια την Περιφερειακή Αρχή και ενισχύει την θετική της εικόνα παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης πόρων. Επεσήμανε την ευαισθησία του κ. Χαλκιδιού για το θέμα της προσωρινής στέγασης και προσωρινής διαμονής των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες σήμερα βρίσκονται στον αίθριο χώρο του Διοικητηρίου, στο Επαρχείο Κω, χώρος που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλος και προσβάλλει την εικόνα της χώρας και υπενθύμισε τις θέσεις του Περιφερειάρχη για το ζήτημα. Υπογράμμισε τις ενέργειες του κ. Επάρχου για συγκέντρωση τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Κω και τόνισε στους παριστάμενους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η ύπαρξη Περιουσιολογίου αποτελεί σπουδαία και πρωταρχική νομική, διοικητική και πολιτική υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε το θέμα αυτό ως στόχο άμεσης επίτευξης καθώς δεν παρέλαβε, ούτε υπάρχει σήμερα Περιουσιολόγιο στην Περιφέρεια. Με τη σειρά του ο Έπαρχος ευχαρίστησε τον κ. Φλεβάρη για την παρουσία του και το ενδιαφέρον του για την Κω, η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας