Σε μια κορυφαία προτεραιότητά του για την επόμενη μέρα και εφόσον οι πολίτες της Δωδεκανήσου ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του, αναφέρθηκε από τη Ρόδο, ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι:
«Η ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, με έδρα τη Ρόδο είναι πραγματικότητα. Αποτελεί δικαίωση των προτάσεων και των πρωτοβουλιών μου.
Τώρα όμως θέτω ένα νέο, μεγάλο στόχο.
Να διεκδικήσουμε μια νέα περιφερειακή πολιτική ενίσχυσης των νησιών μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί για αυτό το στόχο, να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει την ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών αλλά και να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς των νησιωτικών δήμων και περιφερειών για να υπάρξει ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
«Στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όσο και αν γίνεται αναφορά στη νησιωτικότητα, δεν υπήρξε σαφής δέσμευση για μια ολοκληρωμένη και αυτόνομη περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. για τα νησιά μας.
Η δική μου πρόταση αφορά την ξεχωριστή αντιμετώπιση του ζητήματος των κρατικών ενισχύσεων για τις νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, φυσικά ή δημογραφικά μειονεκτήματα. Να επιτρέπονται, δηλαδή, κρατικές ενισχύσεις για τις μεταφορές, την ενέργεια, τις υποδομές. Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ερημωθούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει, κατ' εξαίρεση, κρατικές ενισχύσεις για νησιά, όπως η Μαδέρα, οι Κανάριοι Νήσοι, η Γουαδελούπη, η Γαλλική Γουιάνα, οι Αζόρες, η Μαρτινίκα, η Ρεουνιόν.
Γιατί όχι και για τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απομόνωσης και γεωγραφικής ασυνέχειας;
Άρα, ο μεγάλος στόχος πρέπει να είναι μια νέα περιφερειακή πολιτική ενίσχυσης των νησιών μας από την Ε.Ε, με ειδική χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για τα νησιά μας».
Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας