Aίσθηση προκαλεί η επιστολή του Κώστα Σκανδαλίδη στον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο απευθύνει έκκληση για να κάνει πίσω.
Αγαπητέ Γιώργο,
Σου μιλώ με την αγωνία ενός ανθρώπου που πάντοτε προσπαθούσε να ενώνει τα διεστώτα στην παράταξή μας.
Οι ηγεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν την παράταξη και η παράταξη για να υπηρετεί το συμφέρον του λαού και του τόπου.
Η παράταξη σε ανέδειξε και σε μετέτρεψε από φορέα ενός ιστορικού ονόματος σε ηγέτη της. Και εσύ στην κρίσιμη στιγμή σήκωσες ιστορικά ένα βάρος δυσβάστακτο χωρίς να λυγίσεις. Αυτό οφείλει να σου το αναγνωρίσει η ιστορία.
Επειδή, όμως, «τα έσχατα τιμούν τα πρώτα» δεν πρέπει να σε τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής. Δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της.
Κώστας Σκανδαλίδης
Ανείπωτος ο πόνος μας, μα και βαθιά η περηφάνια για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αλκιβιάδη, για τον δικό μας Άνθρωπο.
Έκκληση του εκπαιδευτικού προς την πολιτεία να βρεθεί παιδί για να φοιτήσει στην Α’ τάξη του Δ.Σ. ώστε να μην έχει την τύχη του σχολείου των Αρκιών και κινδυνεύσει με λουκέτο.Δύο μαθητές, ο Σάββας και ο Κυριάκος, φοιτούν στην Ε’ τάξη