Εντοπίστηκε στην κατοικία των γονιών του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, οπλοχρησίας-οπλοκατοχής, παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων, εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, ξιφολόγχες, αρχαίοι αμφορείς, ποσότητα ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, μοτοποδήλατο κ.α.
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 23-12-2014 σε πολυκατάστημα τροφίμων (Super Market) του νησιού και χθες (28-12-2014) συνελήφθη ο δράστης.
Πρόκειται για 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στην οικία των γονιών του, συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του, ηλικίας 73 και 68 ετών.
Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα της ληστείας, οπλοχρησίας, πρόκλησης σωματικών βλαβών, παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων, εκρηκτικών υλών, οπλών και ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε, την Τρίτη 23-12-2014 το βράδυ ο 36χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλλε σε supermarket στην Κάλυμνο και με την απειλή κυνηγετικού όπλου αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή με δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διαφυγή του τραυμάτισε στο πρόσωπο με το κοντάκι του όπλου, υπάλληλο που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και παράλληλα πυροβόλησε στον αέρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και ύστερα από λεπτομερή αξιολόγηση των στοιχειών που συλλέχθηκαν, πραγματοποιήθηκαν χθες στοχευμένες έρευνες στις κατοικίες των κατηγορούμενων, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
Στην κατοικία των γονιών του 36χρονου, μαζί με τους οποίους διέμενε:
• Ηρωίνη βάρους 23 γραμμαρίων
• 30 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, χωρίς ιατρική συνταγή
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 2 κυνηγετικά όπλα
• 9 ξιφολόγχες στρατιωτικού τύπου μαζί με τις θήκες τους
• 4 μαχαίρια-ξιφίδια
• 13 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Φυτίλι βραδύκαυστο, συνολικού μήκους 83 μέτρων
• 3 πήλινοι αρχαίοι αμφορείς
Σε κατοικία που χρησιμοποίησε ο 36χρονος, μετά τη ληστεία:
• Τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας
• Το «κομμένο» δίκαννο κυνηγετικό όπλο, που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη της ληστείας, αποσυναρμολογημένο και επιμελώς κρυμμένο σε πλαστικές σακούλες
• 2 μαχαίρια
• 13 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης
Ο Γ.Σ. Εύδαμος Κω συγχαίρει τις αθλήτριές του που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 37ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.
Η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 10:00, με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου «Ο Απελλής» ανακοινώνει την έναρξη των χορευτικών του τμημάτων και προσκαλεί στον αγιασμό την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας