χωρίς εναλλακτικές προτάσεις από πάνω, χωρίς αντιστάσεις από κάτω
Α. Η είδηση της ημέρας είναι η ανακοίνωση της ενοικίασης για 40 έτητου κρατικού αερολιμένα Κω.
Η υπερχρέωση και οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση μια ακόμη κερδοφόρα κρατική επιχείρηση, που δημιουργήθηκε από την εργασία του Ελληνικού Λαού και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού μας. Ιδιωτικοποίηση με αποκλεισμό της τοπικής κοινωνίας και με όρους καθόλου συμφέροντες για την πολιτεία και την κοινωνία. Διαβάζουμε:
Β. Ο διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είπε: "Η παραχώρηση θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών και το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών, μέσα από την καλύτερη συντήρηση, λειτουργία και ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μέσα από αυτήν την ιδιωτικοποίηση δεν αναβαθμίζονται μόνο τα αεροδρόμια αλλά ενισχύεται το τουριστικό προϊόν της χώρας"». Σε αυτά τα λόγια περικλείεται και η επικρατούσα άποψη-θέση στην τοπική επιχειρηματική τάξη αλλά και την διοικούσα αυτοδιοικητική πολιτική ομάδα. Πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα βελτιωθεί, η όντως απαράδεκτη, κατάσταση, στις αφιξο-αναχωρήσεις. Γι αυτό και 4 χρόνια τώρα που συζητιέται το θέμα δεν υπήρξε τοπική αντίδραση ούτε προτάθηκε εναλλακτική πρόταση. Γνωρίζει η κοινωνία μας ότι κάτι χάνει με την ιδιωτικοποίηση, ότι η χρήση του αεροδρόμιου θα γίνει πιο ακριβή, ότι το κράτος μας σαν συλλογικός φορέας αξιών και περιουσιών φτωχαίνει, ότι η πίεση στην εργασία θα αυξηθεί (ότι έγινε και με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία), και ότι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων (γης, αέρα, νερού) θα ενταθεί!
Η πλειοψηφία των Λαϊκών στρωμάτων γνωρίζει ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται η νίκη της φιλελεύθερης ιδεολογίας και η ήττα των σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών αντιλήψεων.
Γ. Η πιο αξιόλογη τοπική πολιτική αντίδραση στην προοπτική πώλησης του Αερολιμένα προσήλθε από τον χώρο των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Από το 2011 ο συμπατριώτης μας Σ. Γιαλίζης κατέθεσε προκαταρκτική πρόταση εκ μέρους του ΕΒΕΔ Δωδεκανήσου για την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας Ρόδου και Κω στην διεκδίκηση μέσω ενός πολυμετοχικού σχήματος στην διαχείριση των 2 αεροδρομίων. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε από το ΕΒΕΔ (πρόεδρος τότε ο νυν περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος από τον χώρο της δεξιάς και Δήμαρχοι από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ) γι αυτό και έμεινε στα αζήτητα!
Δ. Άμεσα πρακτικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης:
Ε. Άμεσα πολιτικά συμπεράσματα:
Νίκος Μυλωνάς
Προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Κω, πραγματοποιείται σήμερα διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές από τις 10:00 έως τις 13:00
Την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και την αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος ζητά ο κ. Γιάννης Πάππου, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα από τις καθυστερήσεις
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί τους αντιπροσώπους στο Απολογιστικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο νησί της Κω
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας