Με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προχώρησε σε παρέμβαση προς τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, προκειμένου να ανασταλεί κάθε διοικητικό μέτρο εναντίον των 30 επιχειρηματιών της Κω, που εξαπατήθηκαν από λογιστικό γραφείο του νησιού.
Όπως είναι γνωστό, επί σειρά ετών, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες αν και κατέβαλαν κανονικά τα ποσά των εισφορών προς το ΙΚΑ στο λογιστή, ο τελευταίος δεν τις απέδιδε, ενώ είχε προχωρήσει και σε ρυθμίσεις χρεών, με πλαστά πιστοποιητικά και εξουσιοδοτήσεις, για να μην αποκαλυφθεί η απάτη.
Η υπόθεση εκκρεμεί ήδη στη Δικαιοσύνη, οι επιχειρηματίες, όμως, είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, προσαυξήσεις και διοικητικά μέτρα από την πλευρά του ΙΚΑ.
Ο Μάνος Κόνσολας , στην παρέμβασή του, ζητά από τον Διοικητή του ΙΚΑ:
-Να ανασταλεί κάθε διοικητικό μέτρο ή πράξη εις βάρος των εξαπατηθέντων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
-Να παγώσουν τόκοι υπερημερίας, προσαυξήσεις και πρόστιμα στην παρούσα φάση και μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης να διαγραφούν.
-Να αντιμετωπιστεί με ειδική ρύθμιση το θέμα του κεφαλαίου της οφειλής.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ.Κόνσολα, έχει ως εξής:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
Αξιότιμο Κύριο
Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Διοικητή ΙΚΑ
Κύριε Διοικητά,
Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσω ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και να ζητήσω την προσωπική σας παρέμβαση.
Τριάντα επιχειρηματίες από την Κω έπεσαν θύμα απάτης από λογιστικό γραφείο, το οποίο όχι μόνο δεν απέδιδε τις εισφορές τους προς το ΙΚΑ, αλλά πλαστογραφούσε παραστατικά και εξουσιοδοτήσεις για να προχωρά σε ρυθμίσεις, εν αγνοία τους, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη.
Ήδη έχουν κατατεθεί αγωγές από τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, εναντίον του υπευθύνου του λογιστικού γραφείου.
Στην παρούσα φάση, όμως, οι επιχειρηματίες που εξαπατήθηκαν, αφού ο λογιστής καταχράστηκε τα χρήματα των εισφορών, είναι αντιμέτωποι με διοικητικά μέτρα και με την απειλή κατασχέσεων από την πλευρά του ΙΚΑ.
Επιπρόσθετα, έχουν επιβαρυνθεί με τόκους και προσαυξήσεις χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει άμεση προσωπική παρέμβαση από την πλευρά σας, εντός της ημέρας. Να ανασταλεί κάθε διοικητικό μέτρο ή νομική απαίτηση του ΙΚΑ έναντι αυτών των ανθρώπων, που αποδεδειγμένα εξαπατήθηκαν.
Εκτιμώ, επίσης, ότι θα πρέπει σε πρώτη φάση να παγώσουν τόκοι και προσαυξήσεις και αργότερα, μετά και την έκδοση της δικαστικής απόφασης, να διαγραφούν.
Σε ό, τι αφορά στο κεφάλαιο της οφειλής, είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ειδικής ρύθμισης.
Στην παρούσα φάση, όμως, προέχει να ανασταλεί κάθε διοικητική πράξη ή μέτρο εις βάρος των 30 επιχειρηματιών της Κω.
Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες σας.
Με εκτίμηση
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του
Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα
Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού
Με δοξολογίες σε ιερούς ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου εορτάστηκε η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας