Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω διεξήχθησαν σήμερα οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία δημαιρεσίες για την εκλογή μελών του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κω.
Από τη συμπολίτευση προτάθηκε για τη θέση του προέδρου ο Νίκος Μυλωνάς.
Ο Σταμάτης Μαρκόγλου προτάθηκε από την παράταξη "Οραμα", για τη θέση του αντιπροέδρου, ο Σεβαστιανός Παπαντωνίου από την παράταξη του κ. Α.Παυλίδη, για τη θέση του γραμματέα . Ο Γιάννης Ζερβός αυτοπροτάθηκε για τη θέση του γραμματέα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την ανάδειξη υποψηφίου Γραμματέα, χρειάστηκαν 3 εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες οι κ. Παπαντωνίου και Ζερβός ισοψήφησαν με 2 ψήφους έκαστος, κι έτσι στο τέλος έγινε κλήρωση, από την οποία προέκυψε η υποψηφιότητα του κ. Ζερβού.
Επί συνόλου 32 μελών, ψήφισαν 32 . Ο Νίκος Μυλωνάς έλαβε 22 ψήφους και 10 λευκά. Ο Σταμάτης Μαρκόγλου έλαβε 28 ψήφους και 4 λευκά. Ο Γιάννης Ζερβός έλαβε 19 ψήφους και 13 λευκά
Πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Νίκος Μυλωνάς
Αντιπρόεδρος ο κ. Μαρκόγλου Σταμάτης
Γραμματέας ο κ. Ζερβός Ιωάννης
Ακολούθησε η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής .
Ως τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι: Μηνάς Κιάρης, Πόπη Κιακόπα, Βάσω Παντελίκιζη, και Σταμάτης Λοΐζος (όλοι με 20 ψήφους υπέρ).
Από την μειοψηφία ως τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Γιάννης Καλλούδης με 23 ψήφους, Σταμάτης Μαρκόγλου 23 και Ιάκωβος Φάκκος με 22.
Αναπληρωματικά μέλη Οικονομικής Επιτροπής: Γ. Κρητικός, Η. Σιφάκης, Μ. Χατζηκαλύμνιος (από 21 ψήφους) Γ. Κοπάδης 21 και Σ. Μαραγκός 18.
Ως τακτικά μέλη στην επιτροπή Ποιότητα Ζωής εξελέγησαν οι: Α. Κρητικός, Κ. Καραθωμάς, Ν. Κανταρζής, Σεβ. Μαραγκός & Ε. Χατζηχριστοφή (από 21 ψήφους), Σ. Βασιλειάδης με 20, ενώ Σ. Πης και Σ. Μαραγκός έλαβαν στην πρώτη ψηφοφορία 16 και 15 ψήφους αντίστοιχα και στην επαναληπτική 26 & 24.
Ανείπωτος ο πόνος μας, μα και βαθιά η περηφάνια για τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αλκιβιάδη, για τον δικό μας Άνθρωπο.
Έκκληση του εκπαιδευτικού προς την πολιτεία να βρεθεί παιδί για να φοιτήσει στην Α’ τάξη του Δ.Σ. ώστε να μην έχει την τύχη του σχολείου των Αρκιών και κινδυνεύσει με λουκέτο.Δύο μαθητές, ο Σάββας και ο Κυριάκος, φοιτούν στην Ε’ τάξη