Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική γυναικών σε αγώνα που διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Κω, επικράτησε με 73-48 του Ισραήλ. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κατά την δεύτερη μέρα του τριεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στο νησί και διοργανώνεται από τον σύλλογο και τον Δήμο της πόλης, υπό την αιγίδα της ΕΟΚ
Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε περίφημα τον αγώνα και προηγήθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου με 13-2 μετά από λέι-απ της Καλτσίδου και σερί 11-0. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνεχίστηκε και στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Ισραηλινές κατάφεραν να μειώσουν σε 23-18. Η Ελλάδα ξαναβρήκε το ρυθμό της και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 36-21. Στην τρίτη περίοδο η Εθνική με ένα σερί 11-0 έφερε την διαφορά στο +20 (41-21), για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 58-33. Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα κατάφερε και διατήρησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του αγώνα.
Δεκάλεπτα: 21-6, 36-21, 58-33, 73-48
Διαιτητές: Γιούτζι, Μαγκλογιάννης, Ξάνθος
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 8(2), Σταμάτη, Δημητράκου 4, Χατζηνικολάου 7, Καλτσίδου 19, Μάλτση 12(2), Παπαμιχαήλ 8, Κασάπογλου, Σωτηρίου 4, Ανδρουλάκη, Σπυριδοπούλου, Σπανού 11, Χατζηγιακουμή.
ΙΣΡΑΗΛ (Ελιγιάχου): Σούεζ-Κάρνι 7(1), Ντορί 8, Κόεν Λ. 5(1), Ντορόν 16, Ζαϊρί, Σαφίρ 1, Σελγουίν, Κοέν Α., Αμπραμζον 3, Λεβίτσκι 8, Φλάισερ.
Μίσσας: «Αμυνα και ριμπάουντ μας έδωσαν τη νίκη»
Ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα. Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε για το παιχνίδι: «Με ευχαρίστησε ιδιαίτερα η προσοχή που επιδείξαμε στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι δύο στοιχεία που δίνουμε μεγάλη προσοχή και σήμερα είχαμε αρκετά καλή απόδοση. Επίσης σιγά σιγά αρχίζει και καλυτερεύει η επιθετική μας λειτουργία και όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
basket.gr
Ένα σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουνίου στην οδό Αβέρωφ.
Δείτε την ανακοίνωση του Επαρχείου Κω - Νισύρου!
Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ
Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.