Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα προβλήματα της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής προέβη στην αναφορά αυτή αφού έλαβε υπόψη του την από 08/07/2014 διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί νέος Αστυνομικός Διευθυντής στην Κω, έδρα της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συντονισμός των υπηρεσιών, να μην μπορούν να παρθούν αποφάσεις για το οποιοδήποτε θέμα και να υπάρχει δυσλειτουργία σε όλους τους τομείς της Διεύθυνσης.
Στην αναφορά παραθέτει συγκεκριμένα ότι ενώ η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης ανέρχεται στους 274 Αστυνομικούς, σήμερα υπηρετούν 174.
Με την αναφορά αιτείται από τον Υπουργό την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών, και την τοποθέτηση, άμεσα, Αστυνομικού Διευθυντή στην Β' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.
Έκκληση του εκπαιδευτικού προς την πολιτεία να βρεθεί παιδί για να φοιτήσει στην Α’ τάξη του Δ.Σ. ώστε να μην έχει την τύχη του σχολείου των Αρκιών και κινδυνεύσει με λουκέτο.Δύο μαθητές, ο Σάββας και ο Κυριάκος, φοιτούν στην Ε’ τάξη