Ο Α. Παυλίδης στον Βορίδη για την κατάσταση των Υπηρεσιών Υγείας στην Κω.Τι συζήτησαν.

Πολιτικη Πέμπτη, 17η Ιουλίου 2014
Ο Α. Παυλίδης στον Βορίδη για την κατάσταση των Υπηρεσιών Υγείας στην Κω.Τι συζήτησαν.
Ο τ. Βουλευτής-Υπουργός Αριστοτέλης Α Παυλίδης είχε χθές
συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Μ Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Λ. Γρηγοράκο με κύριο θέμα την κατάσταση των Υπηρεσιών Υγείας στην Κω .Ο Α. Παυλίδης εζήτησε από τους κ.Βορίδη και Γρηγοράκο τα εξής:
1.Προωθηση των διαδικασιών εκδόσεως της Πράξεως Υπουργικού Συμβουλίου ( ΠΥΣ ) η της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως ( ΚΥΑ ) η οποία εκκρεμεί στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών , για την κατ αρχήν εγκριθείσα « μετάταξη » προς το Νοσοκομείο Κω δυο Διοικητικών Υπάλληλων και ενός Βοηθού Ακτινολόγου .
2,Παρεμβαση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να περιληφουν στην απόφαση εκτάκτου προσλήψεως ιατρών ο Παθολόγος , ο Μικροβιολόγος , και ο Οφθαλμίατρος των οποίων η επιλογή για το Νοσοκομείο Κω έχει ολοκληρωθεί από παλαιότερη διαδικασία προσλήψεως .
Ο Α. Παυλίδης εζήτησε το παραπάνω βάσει της ανακοινώσεως Βορίδη περί προσλήψεως 370 ιατρών. Τονίζοντας την απόλυτη ανάγκη επισης προσλήψεως ς και καρδιολόγου.
3,Την επαναπροκήρυξη των θέσεων επικουρικών ιατρών ( καρδιολόγος και παιδίατρος ) οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά την προ μηνός περίπου προκήρυξη κατά την οποία εμφανίσθησαν Ορθοπεδικός και Παθολόγος.
Ο Α. Παυλίδης ετόνισε στους συνομιλητές του ότι οι Νοσοκομειακές Υπηρεσίες , παρά τις προσπάθειες του προσωπικού κάθε κατηγορίας , είναι ανεπαρκείς όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο άλλα καθ ολη την διάρκεια του έτους. Το δε κόστος των καθημερινών αερομετακομιδών είναι τόσο υψηλό που καλύπτει την μισθοδοσία περίπου του διπλάσιου προσωπικού που υπηρετει σήμερα .
Ιδιαίτερα υπεγράμμισε την υποχρέωση του Υπουργειου Υγείας να λειτουργήση το ταχύτερο το άρτιο , από κάθε τεχνική άποψη Κέντρο Υγείας Αντιμαχείας το οποίο υπό την εποπτεία του Υπουργού Αιγαίου και Νησωτικ ής Πολιτικής παραδόθηκε πλήρες εδώ και πέντε χρόνια αλλά ακόμη παραμένει κλειστό .
Από την πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , την οποία ο Α. Παυλίδης εκκάλεσε να επισκέφθη την Κω και τις εγκαταστάσεως του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος ,εζήτησε όχι μόνο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των Υπηρεσιών Υγείας στην Πατρίδα του Ιπποκράτη αλλα να λάβει ιδιαίτερα υπ όψη τους ότι « ο Κωακός λαός δεν θα παραμείνει θεατής της καταστάσεως » .
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 8:46ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency