ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Κως: Κλάπηκαν ραδιοφωνικοί πομποί της ΕΡT

Κοινωνια Δευτέρα, 23η Ιουνίου 2014
Κως: Κλάπηκαν   ραδιοφωνικοί πομποί της ΕΡT
Συνεχίζουν τα προβλήματα λεηλασίας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που έμειναν εγκαταλελειμμένες και αφύλακτες μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όπως καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας το νησιού της Κω, «την περίοδο από 11-06-2013 έως 08-05-2014 άγνωστο άτομο παραβίασε οικίσκο της ΝΕΡΙΤ και αφαίρεσε δύο πομπούς ραδιοφώνου FM που χρησιμοποιούνταν για αναμετάδοση του προγράμματος. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τους αστυνομικούς.» Η Κως και τα γύρω νησιά εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής "Σύμπετρο", ενώ οι πομποί είχαν εγκατασταθεί το 2012.

Οι πομποί του ραδιοφώνου στην Κω συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πολλούς αναμεταδότες της ΕΡΑ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Καθώς οι τεχνικοί της ΕΡΤ απολύθηκαν καιο «ενδιάμεσος φορέας» (ΔΤ) δεν διέθετε επαρκές τεχνικό προσωπικό προκειμένου να συντηρήσει και να ενεργοποιήσει όλους τους πομπούς, πολλοί πομποί παρέμειναν εκτός λειτουργίας για ολόκληρο τον χρόνο που ακολούθησε. Έτσι, παρότι οι συγκεκριμένοι πομποί τέθηκαν εκτός λειτουργίας περίπου την 11η Ιουνίου, η κλοπή έγινε αντιληπτή τον Μάιο, σχεδόν ένα χρόνο μετά, πιθανότατα όταν κάποιος υπάλληλος κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο για επισκευή.

Κίνδυνος πλιάτσικου για πολλά κέντρα εκπομπής

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στο κέντρο εκπομπής μεσαίων κυμάτων στα Μέγαρα, το οποίο άγνωστοι είχαν διαρρήξει αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και είχαν αποσπάσει τους μεταλλικούς μετασχηματιστές. Το περιστατικό είχε γίνει αντιληπτό 6 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, την περίοδο των Χριστουγέννων. Τότε, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν εκδόση ανακοίνωση, λέγοντας ότι είχαν προβλέψει το πλιάτσικο της εγκαταλελειμμένης περιουσίας της ΕΡΤ, και κατηγορώντας τις αρχές που δεν μερίμνησαν για ομαλή μεταβίβαση και φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Επίσης επισημαίνεται ότι με βάση πρόσφατη Υπουργική Απόφαση έχουν μεταβιβαστεί μόνο μερικά κέντρα εκπομπής από την ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να παραμένουν υπό την ευθύνη του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών.

greek radio news

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01.jpeg
Γ. Νικητιάδης στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Εθνική ανάγκη η αναπτυξιακή θωράκιση των νησιών μας

Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας

dhmarxeio-kw3.webp
Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Δημοτική Επιτροπή Κω

Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube

stighmiotipo-othonis-2026-10-24-085225.png
Η Συντονίστρια ΠΕ Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου στην εκπομπή του kosnews24 ''FACE TO FACE'' - Δείτε το επεισόδιο

Η Συντονίστρια ΠΕ Κω και Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει στον Γιώργο Λιοδάκη για το πολιτικό της μέλλον, τα έργα στο νησί και τα σημαντικά ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας

diik4.webp
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ: Το Ιπποκρατικό Φόρουμ και η ορκωμοσία αρίστων τελειόφοιτων

Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω πραγματοποιήθηκε το Ιπποκρατικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από αριστούχους αποφοίτους Ιατρικών Σχολών

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 9:30ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας