ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πλεύρης - Νικηταράς ετοιμάζονται για μπάσκετ. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των κατοίκων...

Στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας.

Πολιτικη Κυριακή, 8η Ιουνίου 2014
Στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας.
Νέα ισχυρή ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας, αλλά και στο εγχείρημα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσω της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων από έναν εκ των κορυφαίων διεθνών «παικτών», προσδοκά η Αθήνα ότι θα προσδώσει η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στις 19 και 20 Ιουνίου, αλλά και, λίγο αργότερα, του προέδρου της, Σι Τζινπίνγκ, που θα συναντηθεί με τον κ. Κάρολο Παπούλια στη Ρόδο, στα μέσα Ιουλίου.

Η συνάντηση των κ. Παπούλια και Σι οριστικοποιήθηκε στον απόηχο ευχετήριας επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κινέζος ομόλογός του πρόσφατα, για τα γενέθλιά του.

Στην επιστολή, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται «στρατηγικός εταίρος» του Πεκίνου, ενώ επαναβεβαιώνεται η βούληση της Κίνας για την πραγματοποίηση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του κ. Λι Κεκιάνγκ και των συνομιλιών που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά θα υπογραφεί σειρά διακρατικών και εμπορικών συμφωνιών.

Επίσης, εκτιμάται πως θα αναδειχθεί εκ νέου με πιο συγκεκριμένο τρόπο το κινεζικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ, αλλά και τον ΟΛΘ, καθώς επίσης και για μια σειρά από μεγάλης κλίμακας αποκρατικοποιήσεις.

Ως γνωστόν, στην «ατζέντα» των Κινέζων είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ROSCO (εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού), καθώς επίσης και το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι κ. Σαμαράς και Λι Κεκιάνγκ θα παραστούν στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών Lamda Developments και Fosun για την αξιοποίηση του Ελληνικού, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco, ενώ θα μιλήσουν σε ειδικό φόρουμ που θα διοργανώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην επιβεβαίωση και περαιτέρω διεύρυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί, όπως αποδεικνύεται από τα 142 υπό παραγγελία σε κινεζικά ναυπηγεία νεότευκτα πλοία ελληνικών συμφερόντων, στοχεύει το Μνημόνιο Κατανόησης για τη Θαλάσσια Συνεργασία, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας.

Το Μνημόνιο αφορά τους τομείς: συνεργασία στη θαλάσσια περιβαλλοντική προστασία, υποθαλάσσιο πλούτο, θαλάσσια προστασία και ωκεανός, συνεργασία σε επίπεδο έρευνας και θαλάσσιας επιστήμης, δίκαιο στη θάλασσα και θαλάσσια πολιτική.

Οπως επισημαίνεται σε non paper για τη διαμόρφωση του Μνημονίου Κατανόησης, η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να ενθαρρύνει την εκ μέρους των κινεζικών τραπεζών προσφορά χρηματοδοτήσεων υποστήριξης ελληνικών ναυπηγικών προγραμμάτων.

rodiaki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
0e21703e-4079816.jpg
Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στο δημοσιεύμα του Νίκου Μυλωνά

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του

stighmiotipo-othonis-2026-10-21-125309.png
Nομαρχιακή Eπιτροπή Bορείων Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ: «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την ενημέρωση και την ειρηνική διαμαρτυρία»

Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα

enwsh-ksenodoxwn-kw.webp
Ένωση Ξενοδόχων Κω: Διαμαρτυρία για την παράνομη εγκατάλειψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε προαύλιους χώρους ξενοδοχείων

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού

agios-artemios-kos-2.jpg
Εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Με δοξολογίες σε ιερούς ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου εορτάστηκε η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 7:52ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας