Δεύτερο συνεχόμενο “δύσκολο” 24ωρο στο Αιγαίο. Οι τουρκικές δυνάμεις που κάνουν αεροναυτικά γυμνάσια εξακολουθούν να είναι “απείθαρχες” .
Οι 27 παραβιάσεις που καταγράφηκαν προέρχονται από οκτώ ελικόπτερα που απονηώθηκαν από φρεγάτες του τουρκικού στόλου, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και τέσσερα μαχητικά.
Μετά από τις χθεσινές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου οι τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις παρά το γεγονός των ελληνικών αντιδράσεων και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η ΠΑ αναχαίτισε όλους τους στόχους και σε πολλές περιπτώσεις πέταξε χαμηλά πάνω από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία :
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (4 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 9 (1CN-235 & 8Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 27
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
''Όταν ο νους του ανθρώπου δεν χωρά κάτι τόσο τραγικό... ''
Δείτε τα θέματα!
Στο πλαίσιο του 3ου Stakeholders Meeting του ευρωπαϊκού έργου TAAS – Serving Digital Transformation in Tourism, που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουνίου 2025 στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τουριστικό τομέα.