όπως σας γράψαμε και χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού,Παύλος Γερουλάνος θα μεταβεί σήμερα στην Αλικαρνασσό,όπου θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες και αρχές της πόλης,ενώ θα έχεις επαφές στο Επιμελητήριο με
τους tours operators.Μετά την επίσκεψη του στην Αλικαρνασσό ο υπουργός θα έρθει στο νησί μας την Κω από το λιμάνι της Αλικαρνασσού με ελληνικό τουριστικό πλοίο.Στην Κω ο κ. Γερουλάνος θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και θα γευματίσει με τους τουριστικούς πράκτορες που εργάζονται στο νησί.
ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΧΘΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
Επίσκεψη «αστραπή» στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
Ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού συναντήθηκε με τον Tούρκο ομόλογό του κ. Ερτογκούλ Γκιουνάι και συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό.
Τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς το 2010 οι αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών στη χώρα μας έφτασαν τις 561.198 έναντι 200.348 το 2009 σημειώνοντας αύξηση ύψους 180%.
Οι δυο άνδρες μίλησαν για την ανάγκη «συμμαχίας» στον τουριστικό τομέα όπως στην κρουαζιέρα, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση.
Ο κ. Παύλος Γερουλάνος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η «συμμαχία» των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μπορεί να γίνει το «κλειδί» για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα ξεκαθάρισε στον Tούρκο ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει την Ε.Ε προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα της βίζας. Ανέφερε δε ότι αντιδρούν ορισμένες χώρες στην Ε.Ε. που δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπαίνουν στην Ελλάδα με βίζα και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία.
«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό και ελπίζουμε σύντομα να επιλυθεί το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Στη συνέχεια συζητήθηκε η συνεργασία των δυο χωρών με την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων προς νέες αγορές όπως π.χ. Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ινδία.
Αμέσως μετά ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μαζί με τον Tούρκο ομόλογό του έδωσαν το παρών στο μουσείο Sakip Sabanci για τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Κυκλάδες και Δυτική Μικρά Ασία στην 3η χιλιετία π.χ.»
Δείτε τις περιοχές.
Δείτε την ανακοίνωση του Δωδεκανήσιου Βουλευτή
Δείτε τα θέματα που θα συζητηθούν.
Στον Θερινό Κινηματογράφο "ΟΡΦΕΑ"