ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Δήμαρχος Κω όσον αφορά το κυκλοφοριακό στη Ζιά.

ΒΙΜΕΛ: Όλα ''μέλι γάλα'' εάν πάρουν πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα οι μελισσοκόμοι.Ρεπορτάζ από τη σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο

Κοινωνια Τρίτη, 1η Απριλίου 2014
ΒΙΜΕΛ: Όλα ''μέλι γάλα'' εάν πάρουν πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα οι μελισσοκόμοι.Ρεπορτάζ από τη  σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο

Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα των μελισσοκόμων οι οποίοι έλεγαν χαρακτηριστικά στον πρόεδρο της ΒΙΜΕΛ Νίκο Κιλιμάτο'' Νίκο που ήσουν 2 χρόνια? "

Στο'' ζουμί'' τώρα της σημερινής συνάντησης για να ξεκινήσουν να παίρνουν κάποια από τα χρωστούμενα του 2012 οι μελισσοκόμοι, πρέπει να πάρουν πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει (τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν). Εφόσον πάρουν πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα τότε στις 14 Απριλίου θα μοιραστούν δίκαια 40.000 ευρώ στους μελισσοκόμους οι οποίοι είναι απλήρωτοι από το 2012.

Οι μελισσοκόμοι αφού δήλωσαν πως τόσο καιρό αισθάνονται πως τους κοροιδεύει ο Δήμος, ζήτησαν να μάθουν την κατάσταση της εταιρείας και το κατά πόσο είναι βιώσιμη ως επιχείρηση.Ακόμα ζήτησαν τα μέλη του Δ.Σ. να είναι 5 αντί για 3 (κάτι που έγινε δεκτό από το Δήμαρχο), ενώ δήλωσαν πως εάν δεν εξοφληθούν δεν πρόκειτα να δώσουν μέλι για τη νέα χρονιά. Πάντως θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα δίκαια αιτήματα τους και δεν πρόκεται να υποχωρήσουν εάν δεν βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που έθεσαν.

Ο Δήμαρχος στην εισήγηση του έκανε ορισμένες προτάσεις στους μετόχους της ΒΙΜΕΛ.Οι προτάσεις ήταν:

Για να σταματήσουν οι κάθε είδους ανεύθυνες αλλά και υποκειμενικές αιτιάσεις από όλες τις πλευρές για την ύπαρξη προβλημάτων στην εταιρεία, η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει την ανάθεση σε μεγάλο και έγκυρο γραφείο οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου την αποτύπωση της κατάστασης της εταιρείας από την ημέρα ίδρυσης της μέχρι σήμερα και τον ενδεχόμενο καταλογισμό ευθυνών.

Να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της Α.Ε. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη εκταμίευση του αναλογούντος κεφαλαίου από τον Δήμο.

Να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση την αύξηση της τιμής του μελιού των παραγωγών κατά δυο ευρώ το κιλό που θα αποτελέσει αναλογικά το μερίδιο του κεφαλαίου των παραγωγών.

Να κατατεθεί η πρόταση της επένδυσης στο περιφερειακό επιδοτούμενο πρόγραμμα των επενδύσεων που δεν απαιτεί την ύπαρξη δεσμευμένης ίδιας συμμετοχής.

Να αποσυρθούν όλες οι εντολές δέσμευσης των χρημάτων της ΒΙΜΕΛ ώστε να εισπραχθούν οι επιταγές των 40.000 ευρώ και να αποπληρωθεί μέρος των οφειλομένων στους μελισσοκόμους.

Να εξοφλούνται κατά προτεραιότητα ανάλογα με τις εισπράξεις της ΒΙΜΕΛ πρώτον οι εργαζόμενοι και δεύτερον οι μελισσοκόμοι και μάλιστα μετά από όμοφωνες αποφάσεις του Δ.Σ.Και αυτό να ισχύσει και για τη νέα παραλαβή του μελιού.

Στο τέλος της τρίωρης Γενικής Συνέλευσης της οποίας προήδρευσε η κ. Ι. Ρούφα αποφασίστηκε τελικά

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη εκταμίευση του αναλογούντος κεφαλαίου από τον Δήμο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΜΕΛ θα απαρτίζεται από 5 μέλη αντί για 3 που ήταν τώρα (τα δυο μέλη των μελισσοκόμων θα είναι από την Αντιμάχεια και την Κέφαλο)

Ακόμα αποφασίσθηκε και η ανάθεση σε μεγάλο και έγκυρο γραφείο οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου για την αποτύπωση της κατάστασης της εταιρείας από την ημέρα ίδρυσης της μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος η οικονομική δυσπραγία των εμπόρων πήγε πίσω την είσπραξη των επιταγών εξόφλησης και την απόδοση μετρητών προς την εταιρεία.Εξ αιτίας της κατάρευσης της Τράπεζας Δωδεκανήσου η ΒΙΜΕΛ δεν είχε την δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών της με δάνειο κίνησης και πλαφόν επιταγών όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια.Αυτή την στιγμή η ΒΙΜΕΛ οφείλει στου εταίρους μελισσοκόμους 87.684 ευρώ και οι απαιτήσεις της ΒΙΜΕΛ από επιταγές, οφειλές και μετρητά είναι 87.400 ευρώ.Στη δε αποθήκη σύμφωνα με απογραφή το μέλι και τα υλικά συσκευασίας ανέρχονται στις 50.000 ευρώ.Οι δε υποχρεώσεις σε φόρους, σε προμηθευτές και το ενοίκιο ανέρχονται στις 35.400 ευρώ.

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-27-082651.png
Ξέφραγο αμπέλι εδώ και χρόνια αλλά το χρήμα να ρέει... Προκλητική πλέον, η αδράνεια των αρχών

Με τις ευλογίες των αρχών, το χάος που επικρατεί εδώ και χρόνια στη Ζιά συνεχίζεται και φέτος.

astynomia-1-(1).jpg
Καταδίωξη ανηλίκων με μηχανάκι στην Κω - Πέταξαν κουτάκι ντεπόν με 7,7 γραμμάρια κοκαΐνης. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς

Επεισοδιακή καταδίωξη ανηλίκων με μηχανάκι λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη 26 Ιουνίου. Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι (ένας ημεδαπός και ένας αλβανικής καταγωγής).

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
38 °C
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 5:46ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency