ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Δήμαρχος Κω όσον αφορά το κυκλοφοριακό στη Ζιά.

Πλήρης συντήρηση και εκσυγχρονισμός του βιολογικού της πόλης της Κω.ΦΩΤΟ

Πολιτικη Τρίτη, 25η Φεβρουαρίου 2014
Πλήρης συντήρηση και εκσυγχρονισμός του βιολογικού της πόλης της Κω.ΦΩΤΟ
Πλήρης συντήρηση και εκσυγχρονισμός του βιολογικού της πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες πλήρους συντήρησης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης Κω.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΥΑΚ και από τους εργατοτεχνίτες της και αποτελούν ένα από το σοβαρότερα και αναγκαία έργα συντήρησης της δημοτικής περιουσίας.

Το έργο αποτελεί συνέχεια ενός ευρύτατου προγραμματισμού έργων συντήρησης και εκσυγχρονισμού των δεξαμενών, των αντλιοστασίων και των δικτύων της ύδρευσης και της αποχέτευσης που ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στην Δημοτική Κοινότητα της πόλης με σκοπό και στόχο να επεκταθεί την επόμενη δημοτική περίοδο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Ως γνωστό η λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης που αποτελεί και πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα αφού αναπτύσσει την τριτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων, ξεκίνησε το 1990 και μετά από σχεδόν 25 χρόνια λειτουργίας απαιτούσε την ριζική συντήρηση και αντικατάσταση βασικών εξαρτημάτων για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Η πλήρης ανακαίνιση του μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων αποτελεί άθλο των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ αφού πέραν της εξειδικευμένης εργασίας, οι συνθήκες εργασίας του περιβάλλοντος χώρου και η βεβαρυμμένη κατάσταση των μηχανημάτων από τον χρόνο λειτουργίας τους απαιτούσαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κυρίως φιλότιμο.

Υπολογίζεται ότι το κόστος των εργασιών και των νέων μηχανημάτων και εξαρτημάτων θα πλησιάσει τις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ (400.000,00) από ίδια έσοδα της ΔΕΥΑΚ και η πλήρης ανακαίνιση του θα επαναφέρει τις εγκαταστάσεις στην αρχική εύρυθμη λειτουργία τους και θα τους προσδώσει 15 χρόνια επί πλέον χρόνο ζωής.

Είναι γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης είναι το καμάρι των επιστημόνων της ΔΕΥΑΚ αφού ήταν από τα πρώτα έργα που ως νέοι επιστήμονες την δεκαετία του 1980 μελέτησαν και κατασκεύασαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
zia5.jpg
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ:  Η Ζιά χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ευταξίας

‘’ Ο κ. Νικηταράς , μιλώντας για τα προβλήματα της Ζιάς συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε Δήμαρχος σήμερα.''

stighmiotipo-othonis-2025-06-26-122447.png
Advertorial 26/06/25
Οι Τετάρτες αποκτούν άλλο νόημα! Ξεκινάει beach parties από τις 2 Ιουλίου το Ammos Beach Bar

Μετά τα εκρηκτικά Κυριακάτικα parties που είναι talk of the town, το Ammos Beach Bar ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 1:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency