Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 15:30 στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ με μεγάλη συμμετοχή, η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Συγκρ/τος Δωδ/σου με αποκλειστικό θέμα τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.
Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε το νέο όργανο που αποτελείται κατά σειρά εκλογής από τους:
Η ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Καματερός Ηλίας
Αγαπητός Μανόλης
Βλάχος Δημήτρης
Ιωάννου Κώστας
Παϊζάνογλου Σαμής
Πικιώνης Δημήτρης
Κασίου Διονυσία
Κατσίβελη Ματίνα ( ΛΕΡΟΣ)
Μπόζη – Καρυπίδου Θεοδώρα ( ΛΕΡΟΣ)
Παπαδημητρίου Γιάννης (ΚΑΛΥΜΝΟΣ)
Μαυρωνάς Σπύρος ( ΠΑΤΜΟΣ)
Κουλάκης Γιάννης ( ΝΙΣΥΡΟΣ)
Μαντάκας Δημήτρης (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ).
Αμέσως μετά, το εκλεγμένο όργανο προχώρησε στη σύσταση 7μελούς Συντονιστικού Οργάνου αποτελούμενο από τους:
Καματερό Ηλία
Ιωάννου Κώστα
Αγαπητό Μανόλη
Παϊζάνογλου Σαμή
Πικιώνη Δημήτρη
Κουλάκη Γιάννη
Κατσιβέλη Ματίνα
Συντονιστής αναλαμβάνει ο Καματερός Ηλίας
Αναπληρωτής Συντονιστή ο Πικιώνης Δημήτρης
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ:
Κώστας Ιωάννου
Βαγγέλης Δημήτρης
Νομαρχιακή Βορείου Συγκρ/τος Δωδ/σου
ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ- ΔΙΕΣΗΣ
Στην αναγκαιότητα αλλαγής της καταστροφικής πολιτικής που συνθλίβει τη χώρα και τη κοινωνία και στην ανασύνταξη του παραγωγικού δυναμικού δημιουργώντας εθνικό πλούτο και δίκαιη διανομή επικεντρώθηκε ο διάλογος των μελών από τις Τοπικές Οργανώσεις Λέρου Πάτμου Νισύρου με τα στελέχη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση Παναγιώτη Σκούτα και Κώστα Μπούκα , κατά τη χθεσινή Νομαρχιακή Συνέλευση του Βορείου Συγκ/τος στη Κω.
Τα Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πολυετή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο των ΟΤΑ ( αρχές της διαφάνειας ,της απλής αναλογικής...των κινημάτων ) χαρακτηρίζοντας ως κεντρική πολιτική μάχη αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών και επιτακτική τη συσπείρωση σε στελέχη και βάση στον αγώνα για την ανατροπή ,μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών το Μάιο.
Αναφορικά με τις συνεργασίες και ενόψει των δημοτικών εκλογών τα μέλη της Κ.Ε. σε συνεδρίαση με το συντονιστικό όργανο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τη Συνέλευση της Νομαρχιακής, άσκησαν δριμύτατη κριτική στα μέλη του κόμματος που είναι και ιδρυτικά μέλη της Συμπαράταξης Ελπίδας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις τους περί ''μη συνδιαλλαγής με το κόμμα '' και '' μη διεξαγωγής ιδεολογικού αγώνα ''απαξιώνοντας παράλληλα το εγχείρημα με τη ΔΙΕΣΗ .
Τα στελέχη της Κ.Ε θα έχουν σήμερα ( Κυριακή ) συναντήσεις με μέλη του Συντονιστικού οργάνου και της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ προκειμένου να καταλήξουν σε ενιαία κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και σε συνεργασία της Νέας δημοτικής κίνησης ΔΙΕΣΗ με τη εκπροσωπούμενη στο δημοτικό συμβούλιο,15ετούς πορείας ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ- ΕΛΠΙΔΑ .
Η ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Καματερός Ηλίας
Αγαπητός Μανόλης
Βλάχος Δημήτρης
Ιωάννου Κώστας
Πικιώνης Δημήτρης
Κασίου Διονυσία'
Κατσίβελη Ματίνα ( ΛΕΡΟΣ)
Παπαδημητρίου Γιάννης
Μαυρωνάς Σπύρος ( ΠΑΤΜΟΣ)
Κουλάκης Γιάννης ( ΝΙΣΥΡΟΣ)
Μαντάκας Δημήτρης . ( Μετά από πρόταση της Συνέλευσης για εκπροσώπηση και από ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
ΠΙΚΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ 7 ΜΕΛΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Καματερός Ηλίας
Ιωάννου Κώστας
Αγαπητός Μανόλης
Παιζάνογλου Σαμής
Πικιώνης Δημήτρης
Κουλάκης Γιάννης
Κατσίβελη Ματίνα
ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
‘’ Ο κ. Νικηταράς , μιλώντας για τα προβλήματα της Ζιάς συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε Δήμαρχος σήμερα.''
Μετά τα εκρηκτικά Κυριακάτικα parties που είναι talk of the town, το Ammos Beach Bar ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!
32χρονος άντρας από το Αφγανιστάν επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.
''Η Κως παρουσιάζεται ξανά ως ένα νησί αφιλόξενο για τα ΑμεΑ''