Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πλέον έχουμε εμπειρία ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας αποδιοργάνωσε την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επέκτεινε το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και καθιέρωσε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αφού ο εργαζόμενος ¨ανταλλάσει¨ την εργασία της Κυριακής με ένα ρεπό ενδεχόμενα μέσα στην εβδομάδα. Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν σε νέες μειώσεις στους μισθούς μας, στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» προχώρησαν σε κόψιμο των επιδομάτων που για τους εργαζομένους σημαίνει μείωση από 50 έως 200 ευρώ, στα «Πράκτικερ» θα προχωρήσουν σε μείωση 7% κλπ. Απαιτούν νέες μειώσεις μισθών εκβιάζοντας με απολύσεις και άλλα μέτρα τους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων για προκήρυξη απεργίας στο παρά πέντε ,παρά την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία την Τετάρτη 29/01. Δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει απεργία χωρίς απεργούς .
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/01 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για :
Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.
Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές».
ΤΟ Δ.Σ
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση!
Αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου, η υπογραφή του μνημονίου, στο Υπουργείο Τουρισμού!
‘’ Ο κ. Νικηταράς , μιλώντας για τα προβλήματα της Ζιάς συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε Δήμαρχος σήμερα.''
Μετά τα εκρηκτικά Κυριακάτικα parties που είναι talk of the town, το Ammos Beach Bar ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!