Δ.Α.:Αδιάφορος & παθητικός θεατής η Δημοτική Αρχή στο θέμα των αεροπορικών δρομολογίων προς Κω.

Πολιτικη Τετάρτη, 15η Ιανουαρίου 2014
Δ.Α.:Αδιάφορος & παθητικός θεατής η Δημοτική Αρχή στο θέμα των αεροπορικών δρομολογίων προς Κω.
Ο δημοτικός σύμβουλος, με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την είσοδο της Ryanair στην εσωτερική αγορά των αεροπορικών πτήσεων:
«Το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς στις αερομεταφορές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η είσοδος της Ryanair στην εσωτερική αγορά, δεν συμπεριλαμβάνει την Κω και αυτό αποτελεί αρνητική εξέλιξη.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει επιλέξει το ρόλο του αδιάφορου και παθητικού θεατή.
Δεν ασχολήθηκε ποτέ με την αναβάθμιση της αεροπορικής σύνδεσης της Κω, δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία, δεν ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράσταση των φορέων του νησιού.
Ίσως γιατί δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για να ''στήσει'' μία ακόμα ''συνεταιριστική''.
Ο απερχόμενος δήμαρχος, πιθανότατα δεν έχει πληροφορηθεί ότι το αεροδρόμιο της Κω βρίσκεται στην πρώτη συστάδα των αεροδρομίων που θα παραχωρηθούν σε στρατηγικό επενδυτή.
Καμία πρόταση δεν έχει καταθέσει, κανένα ενδιαφέρον δεν έχει επιδείξει.
Η Κως είναι απούσα.
Έχει έρθει η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτή την περίοδο παρακμής.
Η Κως αποτελεί ελκυστικό προορισμό, μπορεί να διεκδικήσει καλύτερους όρους στην αεροπορική της σύνδεση με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Αυτό προϋποθέτει σχέδιο, συνεπή και συγκροτημένη προσπάθεια.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και ο Γιώργος Κυρίτσης είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά, να προσπεράσουν την αδράνεια και να αφήσουν πίσω τους την παρακμή.
Ο Δήμος Κω δεν μπορεί να μένει παθητικός θεατής στο ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού αλλά και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.
Πρέπει να καταθέσει προτάσεις και να διεκδικήσει λύσεις, που θα καθιστούν ελκυστικό το αεροδρόμιο της Κω στις αεροπορικές εταιρείες.
Με φθηνά και ανταγωνιστικά τέλη.
Οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στο αεροδρόμιο μέσω της δημοτικής συγκοινωνίας.
Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνος.
Χρειάζεται τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή των φορέων του νησιού.
Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου αλλά και η βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με άλλους προορισμούς, αποτελούν μία από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
e1304cb8e29d30bac5a194388cdf71c2.webp
Δήμαρχος Κω: Ο ΧΥΤΑ της Κω δεν είναι αδειοδοτημένος - Δεν μπορούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα της Καλύμνου σε μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ

Θεοδόσης Νικηταράς: Όταν αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΑ, θεωρητικά θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα απορρίμματα στην Κω, γιατί είμαστε σε μια δικαστική εμπλοκή και μπορεί να τους απαγορευτεί.

dhmarxeio1.jpg
Έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω

Σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 και ώρα 10:00.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 10:13ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency