Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., στην σημερινή συνεδρίαση του (19.12.2013), ο προϋπολογισμός της επιχείρησης για το 2014 ύψους εικοσιπέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.392.440,00) καθώς και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του έτους 2014, ύψους δεκαεπτά εκατομμυρίων ευρώ (16.948.500,00).
Ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων είναι πρωτοφανείς στα χρονικά των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και αποδεικνύουν περίτρανα ότι η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα των κρατικών και δημοτικών επιχειρήσεων όπως αυτές λειτουργούν με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εξαρτώνται από τους ανθρώπους που τις διοικούν.
Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ με Πρόεδρο τον Γιώργο Πασσανικολάκη και Αντιπρόεδρο τον Λευτέρη Διακογιώργη πλαισιωμένη με τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., μπόρεσαν μέσα σε τρία χρόνια να ανατάξουν τα οικονομικά των τριών επιχειρήσεων των τέως Δήμων που ήταν σε τραγικά άσχημη κατάσταση με αποθεματικό που δεν ξεπερνούσε τις 50 χιλιάδες ευρώ και χρέη σε προμηθευτές άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ και να την οδηγήσουν σήμερα με αποθεματικό άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και οφειλές σε προμηθευτές κάτω των 200 χιλιάδων ευρώ παράλληλα με την εκτέλεση ενός τεράστιου σε όγκο έργου από ίδιους πόρους και χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Η επιτυχία αυτή σε συνδυασμό με την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων της Κωακής κοινωνίας από ενδεχόμενη μελλοντική ανικανότητα ή και σκόπιμη ενέργεια των διοικήσεων για την απαξίωση των δημοτικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό και με τους εμφανείς πλέον στόχους της τρόικας να οδηγήσουν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε εκποίηση και στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, οδήγησε τη Δημοτική Αρχή και φυσικά την ηγεσία της ΔΕΥΑΚ να εντάξει στο πρόγραμμα των μελετών και των έργων του 2014 την σύνταξη της μελέτης μετατροπής της ΔΕΥΑΚ σε πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης με την συμμετοχή των καταναλωτών ύδατος, δημοτών του Δήμου της Κω.
Μετά την σημερινή συνεδρίαση και την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της Συμβουλίου το μέλος της Διοίκησης, Δημήτρης Χασαπλαδάκης εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε ότι η εμπειρία του στη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να μεταφερθεί σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, αφού οι δράσεις, η αποστολή και η ευσυνειδησία των στελεχών της και των υπαλλήλων της, προστατεύουν το περιβάλλον και στηρίζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή των συνδημοτών του.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες
Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας