ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πλεύρης - Νικηταράς ετοιμάζονται για μπάσκετ. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των κατοίκων...

''Οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο της Κω δεν είναι λύση''

Πολιτικη Πέμπτη, 19η Δεκεμβρίου 2013
''Οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο της Κω δεν είναι λύση''

η κινητικότητα (δηλαδή οι απολύσεις) των δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο μας δεν είναι λύση και μπορούσε να είναι μειωμένη ή και μηδενική.

---Δηλώνουμε την συμπαράταξη μας με τον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους στο Δήμο μας. Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα δεν είναι άπλα νούμερα σε ανεργία. Είναι άνθρωποι, είναι ψυχές που θα κλάψουν, είναι σπίτια που θα διαλύσουν.
---Η μνημονιακή πολιτική δεν είναι κενή περιεχομένου. Αν και μιλούν για νοικοκύρεμα του κράτους στην ουσία είναι περιστολή των δημοσίων δαπανών για δημόσια αγαθά, όπως η υγεία , η παιδεία , οι υποδομές κοινωνικής πρόνοιας για τους πολίτες για να εξυπηρετηθούν τόκοι και κεφάλαια θαλασσοδανείων και λαθεμένων πολιτικών επιλογών. Σίγουρα οι απολύσεις είναι πολιτική επιλογή και συμβιβασμός με την τρόικα και τους δανειστές. Όμως πρέπει να δούμε και το γεγονός ότι οι πλεονάζοντες δημοτικοί υπάλληλοι και ο επιμερισμός τους ανά δήμο που προέκυψαν από μελέτη του υπουργείου, έχει σχέση με δείκτες κόστους οφέλους δαπανών κεφαλαίου . Εάν ο δήμος μας είχε οικονομική υπέρ-αυτάρκεια και σημείωνε κάλους ταμειακούς δείκτες στην μελέτη του υπουργείου τότε οι 47 υπό απόλυση σήμερα υπάλληλοι θα ήταν σίγουρα λιγότεροι ή και μηδέν!
---Στον Δήμο μας βλέπουμε συνεχή μείωση των κρατικών πόρων που φτάνουν στο 65% αυτών που έπαιρνε το 2009 ενώ οι επενδύσεις-δημοτικά έργα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
Οι ίδιοι οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αφού:
---δομές του δήμου εγκαταλείπονται από την αδυναμία
---δεν εκτελούνται και τα πιο μικρά έργα, όπως το τοιχείο ακτής Β. Γεωργίου, ο παραλιακός προς Τιγκάκι, ο δρόμος προς την Ζιά , ο παραλιακός Κέφαλου κ.α.
---Έχουμε πει ότι ο δήμος μας με βάση τα οικονομικά στοιχεία θα έχει και πρόβλημα μισθοδοσίας των Υπαλλήλων του, αν και είναι από τους λίγους δήμους ο οποίος λογω του τουρισμού έχει την δυνατότητα να έχει μεγάλους ιδίους πόρους και να μπορεί να καλύψει όχι μόνο τους μισθούς αλλά να κάνει και επενδύσεις. Γι αυτό αρκεί να εφαρμόσει την ισονομία και την ισοπολιτεία στο δήμο, α) εισπράττοντας τα οφειλόμενα από τους έχοντες, β) αναπροσαρμόζοντας την κοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και των φυσικών πόρων με κοινωνικά κριτήρια και επιστημονική τεκμηρίωση και γ) διορθώνοντας το πελατολόγιο του. Αλλά πώς να εισπράξουν χρήματα όταν αυτοί που μπορούν να πληρώσουν διαφεύγουν, γιατί απλά είναι χρηματοδότες των δημάρχων που μάλιστα ...παριστάνουν τους προστάτες των εργαζομένων!
---Υπάρχουν και τοπικοί ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης.
Η Σ.Ε αγωνίζεται για το δίκαιο και την ισονομία των πολιτών και η μόνη διέξοδος είναι να εφαρμοστεί η πολιτική που προτείνουμε για τον δήμο μας η οποία είναι ριζικά διαφορετική από τις εφαρμοζόμενες.
Συμπαράταξη Ελπίδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
fb_img_1792648322916.jpg
Μηνάς Κιάρης - Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης: Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Πυλί

Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους

20261021_193419.jpg
Η συνομιλία του Υπουργού Θάνου Πλεύρη και κατοίκων του Πυλίου μετά τα εγκαίνια των θόλων

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.

azores2-kefalos.png
Ναβροζίδης Χ. από τις Αζόρες: «Το Νότιο Αιγαίο στην Ευρώπη των ψηφιακών νησιών - Η γεωγραφία καθορίζει τις αποστάσεις, όχι όμως τις δυνατότητες των πολιτών μας»

Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες

29de2afc336fd654a12310298166acb8-b.jpg
Η Μίκα Ιατρίδη στη Λέρο και την Πάτμο με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης: Σημαντικά έργα για το νερό και τις υποδομές

Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
17 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 10:09ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας