Η απερχόμενη δημοτική αρχή, στο πεδίο των ύβρεων, της οξύτητας και του ψεύδους, θα μείνει μόνη της.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Κω, δεν πρόκειται να μπουν σε αυτό το πεδίο.
Έχουμε επιλέξει το διάλογο, την σύνθεση και την κατάθεση ρεαλιστικών και συγκροτημένων προτάσεων.
Όλοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί με το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ και οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποτιμήσουν την ειλικρίνεια αλλά και τις ευθύνες όλων.
Διεκδίκηση του ακινήτου της 80 ΑΔΤΕ δεν μπορούσε να γίνει, τη στιγμή που το χρησιμοποιούσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Από το 2010, μπορούσε να υπάρξει διεκδίκηση και υπάρχει και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής αρχής Κυρίτση, που έθετε το πλαίσιο διεκδίκησης του ακινήτου, προκειμένου να μετατραπεί σε Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας.
Από το 2011, οι αυτοσχεδιασμοί της απερχόμενης δημοτικής αρχής και οι παράνομες και παράτυπες ενέργειες της, οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη.
Χωρίς σχέδιο, χωρίς αντίληψη και αίσθηση της πραγματικότητας, χωρίς την συμμετοχή των πολιτών δεν υπάρχει επιτυχημένη διεκδίκηση.
Ο κ.Νικηταράς πήγε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής. Τίποτε άλλο. Κανένα σχέδιο και καμία πρόταση.
Εμείς σήμερα θα καταθέσουμε, μαζί με τους πολίτες και τους φορείς, μία ρεαλιστική πρόταση διεκδίκησης.
Που θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, θα έχει δημοκρατική νομιμοποίηση και θα συνενώνει σε ένα κοινό στόχο, όλους τους πολίτες.
Το ακίνητο της 80 ΑΔΤΕ δεν θα το διεκδικήσει ο Δήμος.
Θα το διεκδικήσει η κοινωνία της Κω.
Όχι για να γίνει ''συνεταιριστική'' αλλά για να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, με την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού.
Και αυτό θα επιτευχθεί με διάλογο και συμμετοχή, στοιχεία απέναντι στα οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει δυσανεξία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες
Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας