Την φύτευση και την επιμέλεια του πάρκου των χαρουπιών θα την αναλάβει ένα από τα 7 Δημοτικά Σχολεία της πόλης, εισηγούνται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των σχολικών Επιτροπών Μάνος Μήτρου και Δημήτρης Χασαπλαδάκης.
Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου ολοκλήρωσαν τις μελέτες διαμόρφωσης του χώρου που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα και το νερό της τριτοβάθμιας επεξεργασίας.
Το πάρκο των χαρουπιών έκτασης 8 στρεμμάτων και ωφέλιμου χώρου 5 στρεμμάτων, με διαδρόμους, θα αποτελέσει χώρο επίσκεψης και πρακτικής εκπαίδευσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων.
Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας πρασίνου έχει ως στόχο την φύτευση των χαρουπιών να την πραγματοποιήσουν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου στην εορτή των Τριών Ιεραρχών στο τέλος Ιανουαρίου που θα έχουν τελειώσει οι προπαρασκευαστικές χωματουργικές εργασίες και περιφράξεις του χώρου.
Η επιλογή του Δημοτικού σχολείου θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς μετά από τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων. Στο τέλος Ιανουαρίου υπό την αιγίδα των σχολικών επιτροπών θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα για την δημόσια εκπαίδευση και για την διά βίου μάθηση.
Το πάρκο της Χαρουπιάς θα είναι ένα πραγματικό επισκέψιμο στολίδι στην πόλη αλλά ταυτόχρονα και ένα παραγωγικό εργαλείο αφού ως γνωστό οι καρποί της χαρουπιάς χρησιμοποιούνται στην τροφική αλυσίδα σε πολλά παρασκευάσματα από το εξαίσιο χαρουπόμελο μέχρι το χαρουπάλευρο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες
Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας