ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις, με βασικό ομιλητή τον Πάνο Λάμπρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Λάμπρου ανέφερε
''Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, πάνω στα ερείπια της κοινωνίας που αφήνουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και οι τροϊκανοί εκβιασμοί η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία αίροντας κάθε μέτρο προστασίας της.
Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου ενώ καταργείται το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς μέχρι 200.000 ευρώ.
Τα χρέη των νοικοκυριών αλλά και των μικρών επιχειρηματιών είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων αλλά και των ληστρικών όρων του τραπεζικού δανεισμού.
Απέναντι στα σχέδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόϊκα ένα έχουμε να τους πούμε:
ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ. Ας μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στην πρώτη κατοικία.
Δεν θα αφήσουμε να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία για να ξεπληρώνουν τοκογλυφικά δάνεια των ξένων και ντόπιων δανειστών.
Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα πλατύ κίνημα Αλληλεγγύης που θα σταματήσει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις .
Όχι στην άρση του παγώματος των πλειστηριασμών
Επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία''.
Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Στις δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο «Digital Islands» στις Αζόρες
Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, συνοδεύοντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης για την προώθηση σημαντικών έργων ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών στα δύο νησιά
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας