Με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να εξαιρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις νησιωτικές περιοχές από το μέτρο της κινητικότητας.
Ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, την επιστολή διαμαρτυρίας των Προέδρων των Συλλόγων Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ των νησιών του Αιγαίου, που έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα.
Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να ισχύουν οριζόντιες διατάξεις και μέτρα στις νησιωτικές περιοχές.
Δεν μπορεί να αντιμετωπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται αστικά κέντρα αλλά και η ηπειρωτική χώρα.
Γιατί δεν είμαστε το ίδιο, γιατί η νησιωτικότητα έχει ιδιαιτερότητες που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί και να προσπερνά.
Ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει τις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, που καταγράφονται στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζει την υποστελέχωση δομών του κρατικού μηχανισμού στις νησιωτικές περιοχές.
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει εξαίρεση των γιατρών αλλά και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στα νησιά του Αιγαίου από το μέτρο της κινητικότητας. Η παρουσία και η προσφορά τους καλύπτει τα μεγάλα κενά και δίνει λύση στα προβλήματα του υγειονομικού χάρτη της δημόσιας υγείας στο Αιγαίο.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά μας».
Αποκλειστικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου
Την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας και για τους δικαιούχους με ημερομηνία θανάτου πριν από τις 13 Μαΐου 2016 ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας
Τα οκτώ σημεία του υπομνήματος και οι δεσμεύσεις για την επίλυσή τους
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με κατοίκους του Πυλίου, δεσμευόμενος για μείωση του πληθυσμού της δομής από την 1η Νοεμβρίου και για προώθηση αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας