Καθώς η Ρόδος μετράει τις ανοιχτές πληγές που της άφησε το πέρασμα της φονικής θεομηνίας την περασμένη Παρασκευή, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ρόδου παρενέβη και διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτημα που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τις ζημιές σε σπίτια και περιουσίες.
Νεκροί από το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί είναι ένα ανδρόγυνο 54 και 67 ετών και μια 27χρονη δασκάλα, που βρισκόταν στη Ρόδο με απόσπαση από την Εύβοια.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον 53χρονο καθηγητή Αγγλικών η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Οι έρευνες, τόσο στην κοίτη του χειμάρρου, όσο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, συνεχίζονται από όλες τις υπηρεσίες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Όλα αυτά ενώ η κακοκαιρία φτάνει και πάλι στο νησί αφού παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το περασμένο Σάββατο.
Καθώς περίμεναν το νέο «χτύπημα» της κακοκαιρίας, από το βράδυ της Κυριακής, ήδη, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.
Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.
newsit.gr
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας