Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Κω Δημήτρη Χόνδρου στο kosnews24.gr.
Αγαπητέ κ. Χόνδρο θέλω να ξεκινήσω με το θέμα των ημερών. Η φράση σας ''Ο κ. Καϊσερλης και η παρέα του'' προκάλεσε την οργή του Δημάρχου και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και σκληρής κριτικής στη συνέντευξή του, μάλιστα ο ίδιος είπε ότι θα σας ''πάει'' στα δικαστήρια. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοούσατε και ποια είναι η πολιτική ερμηνεία που της αποδίδετε εσείς;
Ο δήμαρχος πάτησε εύκολα την πολιτική μπανανόφλουδα που του πέταξα. Χρησιμοποίησα μια δική του έκφραση! Κρατάω καλό αρχείο. Αλίμονο στο δημοσιογράφο που δεν διαθέτει καλό αρχείο. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αυτός, δια του εκπροσώπου του, εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο την έκφραση αυτή. « Ο κ. Κυρίτσης και η παρέα του» έλεγε ο κ. Φραγκούλης το 2010, « ο κ. Καίσερλης και η παρέα του» λέω εγώ, το 2013. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο φίλος μου ο Γιάννης ασκούσε τότε κριτική και εγώ χρησιμοποιώντας την ίδια έκφραση συκοφαντώ! Το μόνο για το οποίο μπορεί λοιπόν να με κατηγορήσει η δημοτική αρχή είναι για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ένοχος πρόκλησης πανικού στο Όραμα!
Γράψατε ότι ο δήμαρχος της Κω έχει πανικοβληθεί από την παρουσία σας στα κοινά. Πού το στηρίζετε αυτό;
Και μόνο το ότι με κατηγορούν για συκοφάντη επειδή χρησιμοποίησα μια δική τους έκφραση, τα λέει όλα. Το κορυφαίο δείγμα πανικού της δημοτικής αρχής από την παρουσία μου στα κοινά, είναι η συνέντευξη του δημάρχου. Παρουσιάστηκε ως συνέντευξη- σταθμός, για την διαφάνεια στα κοινά και ο τίτλος που έβγαλε ήταν η επίθεση εναντίον μου! Αφού έβαλαν το στρατό τους στο διαδίκτυο να με συκοφαντήσει και είδαν ότι δεν έπιασε, βγήκε ο ίδιος ο δήμαρχος. Για να πει ότι έρχομαι από το πουθενά, ότι είμαι τυχοδιώκτης. Στο πουθενά και σε τυχοδιώκτη έστελνε mail για συμβουλές ο κ. Καίσερλης την προεκλογική περίοδο του 2010; Συκοφάντη, τυχοδιώκτη, προερχόμενο από το πουθενά ζήτησε να δει στις 7 το πρωί προκειμένου να τον συμβουλευτεί για ένα σοβαρό θέμα το οποίο θα έκρινε πολλά στη συνέχεια; Γιατί δεν πήρε τον Θεοδόση ή τον κ. Δρόσο; Εδώ είμαστε, το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια και το ξέρουν. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν.
Με τις μέχρι τώρα πολιτικές παρεμβάσεις σας μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο πολιτικός αντίπαλός σας στις εκλογές θα είναι πρωτίστως ο δήμαρχος της Κω. Αυτό σημαίνει ότι αποδυναμώνοντας , τον Καίσερλη , η παράταξη του θα φυλλοροήσει και κατ΄επέκταση εσείς θα διεκδικήσετε με αξιώσεις το Δήμο ; Ή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τη δυναμική εκείνη που θα της δώσει τη νίκη ,επομένως είναι για εσάς εύκολος πολιτικός αντίπαλος;
Αντίπαλος μου, ο πήχης που πρέπει να περάσω, είναι να πείσω τους συμπολίτες μου ότι θέλω και μπορώ. Ότι πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο τη Κω, στηριζόμενοι στις εμπειρίες συμπατριωτών μας που διαπρέπουν παντού σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως στην πρωτοποριακή σκέψη και δράση μιας ελπιδοφόρας νέας γενιάς, που θέλει τη σκυτάλη, εδώ και τώρα, για να σφραγίσει με την πολιτική συμπεριφορά και το έργο της, την έναρξη της μεταπολιτευτικής πολιτικής περιόδου και στο δήμο μας.
Αντίπαλος μας επίσης είναι χρόνος. Χάσαμε τρία χρόνια κολλημένοι σε ιδεολογικές εμμονές. Πρέπει να τρέξουμε. Και φυσικά να παίξουμε ομαδικά. Να ενώσουμε δυνάμεις. Το παλιό πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να τρέξει. Ξέμεινε από δυνάμεις, από ιδέες, από αντοχές.
Στην ουσία της ερώτησης σας. Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας. Τα θέματα του δήμου δεν τα διαχειρίζεται η μειοψηφία αλλά η πλειοψηφία. Η δημοτική αρχή. Στην κυβέρνηση ασκείς έλεγχο όχι στην αντιπολίτευση.
Κάποιοι σας προσάπτουν ότι με τις πολιτικές σας τοποθετήσεις στα τοπικά ζητήματα, πριμοδοτείτε τη Δύναμη Αλλαγής. Εσείς τι απαντάτε:
Συνεχίζουμε λοιπόν. Υποστηρίζω το αντίθετο, αυτό που βλέπουν οι σκεπτόμενοι πολίτες. Οι παρεμβάσεις μου όχι μόνο δεν πριμοδοτούν την Δύναμη Αλλαγής, αλλά την εκθέτουν πολιτικά. Δείχνουν ότι αν υπήρχε από την αρχή της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής μια συγκροτημένη αντιπολίτευση που θα μπορούσε να ασκήσει συστηματικό και πιεστικό έλεγχο δεν θα υπήρχε αυτή η οπισθοχώρηση. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Κυρίτσης δεν έχει εμπειρία και παραστάσεις από την πολιτική λειτουργία σε ανώτερο επίπεδο όπως εγώ και φυσικά δεν έχει τις επαφές άρα και τη δυνατότητα πρόσβασης που έχω στα κέντρα λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Είστε χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ και σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι οι νέοι καθημερινά απαξιώνουν τους πολιτικούς που εκπορεύονται από το πολιτικό κατεστημένο και συμπορεύονται με αυτό. Εσείς μπορείτε να τους πείσετε ότι δεν είστε ένας από αυτούς;
Η λυσσώδης αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου της Κω στην υποψηφιότητα μου δείχνει ότι όχι μόνο δεν είμαι μέρος του αλλά έρχομαι με σκοπό να το ανατρέψω.
Απαντήσατε και εσείς αντί για μένα. Λέτε: είστε χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ. Επειδή είστε στο χώρο, πόσο εύκολο νομίζετε ότι είναι να κάνει κάποιος πολιτικό ρεπορτάζ στον Αθηναικό Τύπο; Να κάνει ραδιόφωνο σε πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς; Είμαι ο μοναδικός Κώος που έχει κάνει πολιτικό ρεπορτάζ και από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους που έκαναν κυβερνητικό ρεπορτάζ με δύο διαφορετικές κυβερνήσεις. (Σημίτη-Καραμανλή). Τιμή μου και καμάρι μου!
Η δημοσιογραφική μου διαδρομή δεν ξεκίνησε το 2010, όταν ανέλαβα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπως θέλουν να λένε κάποιοι. Είχα ήδη στην πλάτη μου 12 χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ. Πέρασα από τη μια όχθη (ρεπορτάζ ) στην άλλη (επικεφαλής γραφείου Τύπου) κάνοντας μια δύσκολη επαγγελματική επιλογή.
Θέλω να επισημάνω και κάτι άλλο. Αν κάποιος παίκτης από τη Κω έπαιζε στον Ολυμπιακό δεν θα λέγαμε έλα μωρέ τώρα, ο Μαρινάκης είναι έτσι ή αλλιώς, που ο Κόκκαλης και καλά έστησε παράγκα, το Καραισκάκη φτιάχτηκε με χρήματα του λαού. Δεν θα λέγαμε ότι ο παίχτης μας είναι άχρηστος επειδή δεν τον κατήγγειλε για τα και καλά πέτσινα πρωταθλήματα, πριν μπει στο γήπεδο.
Συνεργάζομαι με το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας. Είμαι επικεφαλής μιας δημοσιογραφικής ομάδας που έχει τιμηθεί με την δημοσιογραφική διάκριση του Ιδρύματος Μπότση. Εμείς και η ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής. Για κάποιους όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από απόδειξη διαπλοκής! Εγώ λέω ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κω.
''Γιατί αποφεύγει ο κ. Νικηταράς να πραγματοποιήσει μια ανοιχτή συνεδρίαση απολογισμού για τα πεπραγμένα της περιόδου 2023-2024, όπως έκανε προεκλογικά; Φοβάται την αντίδραση του κόσμου;''
Το φετινό πρόγραμμα απαρτίζεται από 78 εκδηλώσεις.
Δείτε τις θέσεις!