ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κω για το σχόλιο της Κ. Μακρή στις θέσεις του Δ. Γάκη

Πολιτικη Τρίτη, 22η Οκτωβρίου 2013
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κω για το σχόλιο της Κ. Μακρή στις θέσεις του Δ. Γάκη

Οι απροκάλυπτες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ από συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ δεν αποτελούν πρωτοτυπία αφού ακολουθούν την ίδια πολιτική κατεύθυνση που εφαρμόζει παντού το ΚΚΕ και αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο. Αν όμως για το τοπικό ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί (όπως θέλει να πιστεύει) ιδεολογικό εχθρό, ο θεσμικός ρόλος της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βορείας Δωδεκανήσου, σε πολιτικά ατοπήματα που έχουν αντίκτυπο στην εργατική τάξη της τοπικής κοινωνίας, δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν ταυτίσει την παρουσία τους με το εργατικό κίνημα υπονομεύοντας τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων.

Την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα έχει φτάσει στο 30% και οι προβλέψεις όλων των ειδικών μιλούν για περαιτέρω αύξησή της, ο μνημονιακός νόμος 3986/2011 για τις προϋποθέσεις επιδότησης αφήνει ουσιαστικά χωρίς επίδομα ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, που χάνουν τη δουλειά τους καθώς η κρίση βαθαίνει. Το μέτρο θίγει ιδιαίτερα τους εποχικά εργαζόμενους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη συμπληρώσει, όπως είναι λογικό, το όριο των 450 ημερών, διότι εργάζονται ορισμένους μήνες του έτους και επιδοτούνται κάθε χρόνο, ανάλογα με τα ένσημά τους για τους υπόλοιπους.

Πρόκειται για μέτρο εξαθλίωσης των ανέργων, για καταστροφική ρύθμιση όσον αφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων εποχιακά εργαζομένων, που φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες υπαλλήλους που στηρίζουν την –κατά δήλωση της ίδιας της Κυβέρνησης – «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, τον Τουρισμό. Σε περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες όπου ο τουρισμός αποτελεί την κυριότερη οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, οι εργαζόμενοι βιώνουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών μέτρων και της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου.

Δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προσπαθούν να διαρρήξουν
ανοιχτές πόρτες. Φαίνεται πως τα επικοινωνιακό τερτίπια τα γνωρίζουν πολύ καλά οι συνδικαλιστές αυτοί αφού ταυτίζουν την παρουσία τους στο Εργατικό Κέντρο της Κω με το εργατικό κίνημα. Κακή συνήθεια που το μόνο καταφέρνει είναι η διάσπαση του κινήματος και η υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αν νομίζουν όμως πως σε αυτή την περίοδο ο αντίπαλος είναι ο ΣΎΡΙΖΑ και ο Βουλευτής Γάκης τότε οφείλουν γνωρίζουν ότι οι θέσεις για το εποχικό επίδομα και τα γνωρίζουν δικαιώματα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρες και μπορείτε να τις δείτε στο: http://www.avgi.gr/article/501524/al-tsipras-o-basilias-einai-gumnos-oi-theseis-tou-suriza-ekm-gia-tin-anergia#prettyPhoto , εφόσον βέβαια δεν πάσχετε από επιλεκτική κομματική τύφλωση. Δυστυχώς όμως για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ την απάντηση την δίνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός και όχι οι καρέκλες.

Θα μας επιτρέψει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β. Δωδεκανήσου, να επιμείνουμε στην στρατηγική ενοποίησης της δράσης ΟΛΩΝ των υγειών ταξικών δυνάμεων. Κοινός στόχος μας είναι η ακύρωση ΤΩΡΑ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επέλεξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και εφαρμόζουν μέσω των ¨προθύμων¨ κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε κατά μόνας είτε και συνεργαζόμενοι, σε βάρος των εργαζομένων, των μικροεπιχειρηματιών και των συνταξιούχων της χώρας μας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με αυταρέσκεια επιμένει στην αδιέξοδη πορεία της οδηγώντας το εργατικό κίνημα στη διάσπαση της δράσης του και στην ουσιαστική ενίσχυση της σημερινής εξουσίας που υποτίθεται θέλει να ανατρέψει, ας αναλογιστεί λοιπόν και το θεσμικό της ρόλο.

Το Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

dhmarxeionew.webp
65 μόνιμους εργαζόμενους ΥΕ θα προσλάβει ο Δήμος Κω. Οι 64 θέσεις για την καθαριότητα

Αποκλειστικά μέσω Α.Σ.Ε.Π. η διαδικασία από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 1:57ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας