Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο προσδεδεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου Ε/Ρ – Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Κω 02, το οποίο είχε καταπλεύσει και αποβιβάσει επιβάτες, λίγο νωρίτερα, προερχόμενο από τη ν. Κω στα πλαίσια ημερήσιας εκδρομής.
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν για παροχή βοήθειας ενώ ενημερώθηκε το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο δήμου Καλύμνιων.
Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Ρ/Κ πλοίο «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Π. 7062 ρυμούλκησε το «ΚΑΛΥΨΩ» σε ασφαλή χώρο στο λιμάνι, ενώ προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής τοποθετήθηκε στο ανωτέρω πλοίο πλωτό φράγμα.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου είναι το νέο μέλος της ομάδας βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση.
"Η αποτελεσματική προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη των ιχθυοπληθυσμών και την αποκατάσταση υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων, τα οποία έχουν τη φυσική ικανότητα να αυτορυθμίζονται και να περιορίζουν τις πληθυσμιακές εξάρσεις εισβολικών ειδών, μεδουσών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών"