Τζον Κατσιματίδης: Προεκλογικός αγώνας εκατ. δολαρίων
Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας συνεχίζει την εκστρατεία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα διαδεχθεί τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής δήλωσε, ότι σκοπεύει να διαθέσει όσα χρήματα θα χρειαστούν από την προσωπική του περιουσία, έτσι ώστε να καταφέρει να εκλεγεί στη δημαρχία της πόλης του «Μεγάλου Μήλου».
«Είμαι σκληρός, αλλά έχω καρδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τις απόψεις του για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη Νέα Υόρκη.
Ο κ. Κατσιματίδης μίλησε και σε συγκεντρώσεις ομογενειακών φορέων, αναφερόμενος στο δικό του «αμερικανικό όνειρο» ως παιδί Ελλήνων μεταναστών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ο ομογενής επιχειρηματίας θα ξοδέψει για τις προκριματικές εκλογές περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια. Αν κερδίσει, υπολογίζεται, ότι θα διαθέσει άλλα δεκαεννέα εκατομμύρια για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Μέχρι στιγμής, ο κ. Κατσιματίδης κατατάσσεται δεύτερος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά του από τον Τζόε Λότα και η διαφορά εμπίπτει πλέον εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.
Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes, στο Μανχάταν.
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας