ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

ΚΚΕ Κω:Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ενάντια στο λαό της Συρίας

Πολιτικη Δευτέρα, 2η Σεπτεμβρίου 2013
ΚΚΕ Κω:Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ενάντια στο λαό της Συρίας
Έτοιμη είναι η κυβέρνηση για να στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, τηρώντας τις «συμμαχικές δεσμεύσεις» απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν, ότι όποτε κι αν ζητηθεί η βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, θα παραχωρηθούν για την επέμβαση. Η αστική προπαγάνδα επιμένει στην αναγκαιότητα συμμετοχής, λόγω γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, για να αναβαθμιστεί η θέση της αστικής τάξης έναντι των ανταγωνιστών της στην περιοχή. Δεν κρύβουν, μάλιστα, ότι θα ισχυροποιηθεί ο άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, γεγονός που θα ωφελήσει το κεφάλαιο στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.
Ωστόσο, είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το "πέπλο" του "ανθρωπισμού", της "αποκατάστασης της δημοκρατίας", σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, τη σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς, μεταξύ άλλων και τον ελληνικό λαό.
Ευθύνες έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργής διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"
Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΩ ΤΟΥ ΚΚΕ .
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΚΟΒ ΚΩ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 5:28ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας