Είναι οριστικό!Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Κω η διαπλάτυνση της Ακτής Κουντουριώτη και στο βάθος έρχεται η διπλοδρόμηση του δρόμου!
Αρχικά όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σκοπός είναι ο δρόμος να παραμείνει μονόδρομος αλλά να χωρούν να περάσουν 2 αυτοκίνητα και στο μέλλον αφού γίνει η απαραίτητη διεργασία να προχωρήσουμε σε διπλοδρόμηση του δρόμου!
Στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι κατά περιόδους ο δρόμος από μονής να γίνεται διπλής κατεύθυνσης έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.Οι δυο μεγάλοι στόχοι της διαπλάτυνσης λοιπόν σύμφωνα με το Δήμαρχο είναι να γίνει πιο λειτουργικό το αποχετευτικό δίκτυο στο λιμάνι και η διευκόλυνση των οδηγών κατά τους μήνες αιχμής.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε πως η διαπλάτυνση του δρόμου θα γίνει προς την πλευρά των κτιρίων (δηλαδή από την μεριά που είναι το δημαρχείο) έτσι ώστε να μην χαλάσει ο ποδηλατόδρομος (βέβαια ένα σημείο του ποδηλατόδρομου που βρίσκεται κάτω από την γέφυρα θα χαλάσει) ενώ δεν θα κοπούν τα δέντρα της περιοχής εκτός από ένα φοίνικα που βρίσκεται στην γέφυρα.
Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 100.000 ευρώ (47.000 ευρώ τα υλικά,53.000 ευρώ η μισθοδοσία0 !
Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου είναι το νέο μέλος της ομάδας βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ένωση.
"Η αποτελεσματική προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη των ιχθυοπληθυσμών και την αποκατάσταση υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων, τα οποία έχουν τη φυσική ικανότητα να αυτορυθμίζονται και να περιορίζουν τις πληθυσμιακές εξάρσεις εισβολικών ειδών, μεδουσών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών"