Το σχέδιο υποστήριξης και λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο κτηριακό συγκρότημα του Ορφέα και κατατέθηκε στο Δήμαρχο Κω από τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. περιλαμβάνει την πρόσληψη επιστημονικού δυναμικού και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της βιβλιοθήκης για τα επόμενα τρία χρόνια.
Συγκεκριμένα την ευθύνη στελέχωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο νέους επιστήμονες βιβλιοθηκονομίας και αρχειονομίας αναλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ευφραίνειν» (Αίγλη).
Η απόφαση τους αυτή, όπως δήλωσαν τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. στο Δήμαρχο Κω, εντάσσεται στα πλαίσια των αρχών και των αξιών, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που διατρέχουν τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. και το Κίνημα της Κοινωνικής Οικονομίας, παράλληλα με τις καταστατικές τους δεσμεύσεις και τις δεσμεύσεις τους έναντι του Δήμου της Κω και της Κωακής κοινωνίας που στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει αγκαλιάσει με θέρμη το εγχείρημα της Κοινωνικής Οικονομίας μέσα από το οποίο επιχειρείται να αναπτυχθεί ένας νέος δρόμος καταπολέμησης της ανεργίας και συνένωσης των τοπικών δυνάμεων.
Την ώρα που επιχειρήσεις με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ τόσο στο νησί μας όσο και στη χώρα μας γενικότερα έχουν μηδενικό δείκτη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι μικρές και «κατατρεγμένες» Κοιν.Σ.Επ. της Κω δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της ενότητας της κοινωνίας μας επενδύοντας με την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην παιδεία και τον πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του και επεσήμανε ότι αξίζει κάθε προσπάθεια και κάθε θυσία για να υποστηριχθούν και προωθηθούν οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας στην Κω καθώς υπάρχει εύφορο έδαφος εντός της Κωακής κοινωνίας με την πλειονότητα των πολιτών της να εμφορείται από αισθήματα δημοκρατικότητας, συλλογικότητας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών
Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους
Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας