ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Κω

Κοινωνια Κυριακή, 11η Αυγούστου 2013
Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Κω
Τέσσερα χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο της Κω, αλλά παρά τις προσπάθειες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σημείο ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών να χτυπά καμπανάκι για τους κινδύνους που υπάρχουν να χαθούν αθώες παιδικές ζωές.

Αυτό που κάνει το πρόβλημα ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι τώρα το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού έχει πενταπλασιαστεί, λόγω της αλματώδους τουριστικής κίνησης, όμως παρ' όλα αυτά τα περιστατικά καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιώτες παιδίατροι.

Τίθεται όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Κω, μείζον θέμα ασφαλείας γι' αυτό πρέπει άμεσα να έρθει γιατρός στο νησί έστω και με απόσπαση.

Πάντως ο υπουργός υγείας ʼδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στην εφημερίδας ΣΤΑΘΜΟΣ της Κω, έκανε γνωστό ότι σύντομα θα πάει παιδίατρος στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του τέθηκε απάντησε «Είμαστε σε διαδικασία και θα έχουμε πολύ γρήγορα παιδίατρο στο Νοσοκομείο της Κω. Εν ανάγκη, θα φέρουμε και με απόσπαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών για το θέμα έχει ως εξής: «Βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της Κω πενταπλασιάζεται και οι προσερχόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας είναι αυξημένοι κατακόρυφα σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο. Ενώ με την παρούσα θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα πλείστα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η νοσηλευτική, ιατρική και διοικητική υπηρεσία επικεντρωνόμαστε στην ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ στο νοσοκομείο μας που εδώ και 4 χρόνια αποτελεί μείζον θέμα ασφαλείας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιδιωτών παιδιάτρων που καλύπτουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τα μεγάλα κενά που καθημερινά δημιουργούνται, θεωρείται επιτακτική ανάγκη η ΑΜΕΣΗ προσέλευση με οποιονδήποτε τρόπο παιδιάτρου-παιδιάτρων από άλλο νοσοκομείο (έστω και με απόσπαση). Έως και σήμερα οι όλες προσπάθειες που έχουν γίνει ήταν γραφειοκρατικού χαρακτήρα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αν δε λυθεί αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας πρόβλημα, πολύ φοβόμαστε ότι θα θρηνήσουμε παιδικές ζωές.

Οι ευθύνες της έλλειψης παιδιάτρου επιμερίζονται σε όλους μας.
Ευθύνες έχουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι με την απαθή τους στάση δεν συμβάλλουν στην επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Με την παρούσα επιστολή, μοναδικός μας σκοπός είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της τοπικής κοινωνίας για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου
των Νοσοκομειακών Ιατρών

Ο πρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τα μέλη
ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΒΑΛΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΔΑΣ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 8:52ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας