ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Στρατιωτικός έκαψε τη Ρόδο.ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ 40.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Κοινωνια Τρίτη, 30η Ιουλίου 2013
Στρατιωτικός έκαψε τη Ρόδο.ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ 40.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Ενας 40χρονος στρατιωτικός κατηγορείται για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, η οποία «κατάπιε» περίπου 40.000 στρέμματα δασικής περιοχής, δημιουργώντας πύρινο μέτωπο 2 χιλιομέτρων.
?Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού έξω από το χωριό Ιστριο στη Ρόδο. Κάτω, πυροσβέστης στο μέτωπο της φωτιάς
?Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού έξω από το χωριό Ιστριο στη Ρόδο. Κάτω, πυροσβέστης στο μέτωπο της φωτιάς
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες τον Μ.Κ. του Β., ως εμπρηστή από αμέλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο Μ.Κ. κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου την παρέα του στην αυλή του σπιτιού του για να κάνουν μπάρμπεκιου. Η φωτιά ξεκίνησε από την προσπάθεια του 40χρονου να ανάψει τα κάρβουνα για να ψήσει με τους φίλους του. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ και σπίθες από τα κάρβουνα μεταφέρθηκαν στα ξερά χόρτα ανάμεσα στα δέντρα. Σημειώνεται ότι η κατοικία του στρατιωτικού είναι σε δασική περιοχή. Στη συνέχεια, οι φλόγες δυνάμωσαν και γρήγορα μετατράπηκαν σε μεγάλη φωτιά με περίμετρο 30 χιλιομέτρων, που έκαιγε για δύο μέρες και μετέτρεψε σε αποκαΐδια μια τεράστια περιοχή από πεύκα.
Ο συλληφθείς είναι υπαξιωματικός του Στρατού, διατηρεί σπίτι στην περιοχή Ιστριος και μετά τη σύλληψή του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο 40χρονος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχείρησε μαζί με την παρέα του να σβήσει τη φωτιά που ξεκίνησε από δική του υπαιτιότητα. Οταν μάλιστα ξέφυγε από τον έλεγχό τους, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Από την κλήση αυτή, τον εντόπισαν οι αξιωματικοί και τον συνέλαβαν. Τα πρώτα στοιχεία της ΔΑΕΕ δείχνουν ότι δεν πρόκειται για εμπρησμό, αν και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γειτόνων, ο στρατιωτικός είναι αγαπητός και ήσυχος. Μάλιστα, οι περίοικοι επιβεβαιώνουν ότι ο 40χρονος προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να σβήσει τη φωτιά. Η φωτιά της Ρόδου είναι πλέον σε ύφεση και εξιχνιάστηκε άμεσα, καθότι τα αρμόδια κλιμάκια της Πυροσβεστικής βρέθηκαν επιτόπου από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιοποιήσει πλήρη στατιστικά στοιχεία για τις εξιχνιάσεις εμπρησμών.
Οι πυρκαγιές από αμέλεια δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και μάλιστα είναι από τα πλέον ανησυχητικά για την Πυροσβεστική. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 70% των μεγάλων πυρκαγιών είναι από εμπρησμούς από αμέλεια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Η υπηρεσία καλεί τους πολίτες να μη βάζουν φωτιά σε σκουπίδια ή ξερά χόρτα στην ύπαιθρο, να αποφεύγουν οξυγονοκολλήσεις και τροχό και φυσικά τις ψησταριές στα δάση.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 8:54ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας