ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό μέσα στο 2013 .Σε έντονη διέγερση το σεισμικό τόξο που καταλήγει στην Κω

Κοινωνια Κυριακή, 23η Ιουνίου 2013
Περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό μέσα στο 2013 .Σε έντονη διέγερση το σεισμικό τόξο που καταλήγει στην Κω

Ακης Τσελέντης: Στατιστικά, μέσα στο '13

Ο Εγκέλαδος «απλώθηκε» από τα νότια της Κρήτης στο Καρπάθιο πέλαγος και τα μεσάνυχτα «έδωσε» 3,5 Ρίχτερ στη θάλασσα νότια της Ρόδου

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων ότι το σεισμικό τόξο του Αιγαίου που ξεκινά από τη δυτική Πελοπόννησο, διέρχεται νότια της Κρήτης και της Καρπάθου, και καταλήγει στην Κω, διασχίζοντας ανατολικά το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε έντονη διέγερση.

Μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στα Επτάνησα και στα δυτικά και νότια της Πελοποννήσου, ο Εγκέλαδος μετακινήθηκε νότια της Κρήτης, «δίνοντας» δύο σεισμούς των 6 Ρίχτερ και δεκάδες άλλους από 4,5 – 3 Ρίχτερ.

Η ενεργοποίηση του σεισμικού τόξου επεκτάθηκε από προχθές στο Καρπάθιο και την Δευτέρα, πριν τα μεσάνυχτα, «απλώθηκε» στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Ρόδου με 3,5 Ρίχτερ και μάλιστα με εστιακό βάθος 6 χιλιομέτρων, που θεωρείται πολύ μικρό και εντάσσεται στην κατηγορία του «κίτρινου συναγερμού», όπως χαρακτηριστικά λένε οι σεισμολόγοι.

Οι σεισμολόγοι χαρακτηρίζουν ως φυσιολογική την επέκταση της διέγερσης σ' όλο το σεισμικό τόξο, αλλά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου. Όπως δε σημείωναν, το τελευταίο τριήμερο σημειώθηκαν πολλές σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή από την Κάρπαθο μέχρι τη Νότια Ρόδο, αλλά «σκεπάσθηκαν από τα δύο εξάρια που ταρακούνησαν την Κρήτη». Άλλωστε ήταν μικρού μεγέθους και γι' αυτό δεν έγιναν αισθητοί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο καθηγητής του Σεισμολογικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άκης Τσελέντης, είχε δηλώσει ότι «στατιστικά μέσα στο 2013 θα πρέπει να περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό».

Rodosalarm

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 6:38ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας